Celjski nogometaši z novim obrazom in remijema


Celjski nogometaši so se po prvem tednu priprav v Istri vrnili v to obmorsko pokrajino, kjer so odigrali prvi pripravljalni srečanji, na vrsti pa so še štiri. Nekaj je tudi sprememb v igralskem kadru.

Sodelovanje s klubom je podaljšal 18-letni krilni napadalec Tilen Pečnik. Mladenič iz Mislinje je podpisal pogodbo do konca leta 2019.

Ekipo je tako okrepil 20-letni srbski napadalec z belgijskim potnim listom, Luka Belić, ki je podpisal pogodbo za tri leta.

Trije mladi nogometaši bodo v drugem delu prvenstva na posodi. Celjan Matic Marcius, 20-letni krilni napadalec, in Adnan Bašić, 20-letni napadalec iz Bosne in Hercegovine, bosta do konca tekmovalne sezone nosila dres ptujske Drave, 19-letni Tim Obrez pa se bo dokazoval v Ivančni Gorici.

Medtem se je klubsko vodstvo sporazumno razšlo z 20-letnim krilnim napadalcem Maticem Mlakarjem

Dvakrat hitro povedli in izgubili

Celje : Gorica 1:3 (1:2); 1:0 – Požeg Vancaš 10.′

Celje : Mladost Lučani 1:3 (1:1); 1:0 – Volaš 5.′

Razpored pripravljalnih tekem: 9. 2.: Hradec Králové (Češka), 10. 2.: Ferencvaroš U21 (Madžarska), 14. 2.: Gornik Leczna (Poljska), 15. 2.: Dalian Transcendence (Kitajska).

Več o Luki Beliču

Rodil se je v Pančevem, že kmalu pa se je preselil v Belgijo, kjer je njegov oče Dušan kot vratar igral za Sint-Truiden. Družina se je pri njegovih 10 letih preselila v Kanado, kjer je Belić starejši igral za moštvo Serbian White Eagles, leta 2008 pa so se vrnili v Srbijo. Luka je tam dve leti igral za Dinamo Panćevo, nato pa se preselil k OFK Beograd. Ko je bil star 16 let je prvič zaigral za člansko moštvo in se kot najmlajši prvoligaški igralec zapisal v zgodovino srbskega nogometa. V tem času je že igral za reprezentančne selekcije, v katerih je beležil nastope tako na uradnih kot prijateljskih tekmah in ni manjkalo veliko, da bi odpotoval na svetovno prvenstvo na Novo Zelandijo, kjer je Srbija osvojila naslov prvaka. Kot velikega talenta ga je opazil West Ham United, ga povabil na preizkušnjo in leta 2015 je Luka postal član angleškega velikana. V prvem letu je treniral s članskim moštvom, nastopal pa za drugo ekipo West Hama. Vmes je imel nekaj težav s poškodbami, ki so ga za tri mesece oddaljile od igrišč, zato se je na začetku letošnje sezone s strokovnim vodstvom s Slavenom Bilićem na čelu dogovoril za polletno posodo v škotski Motherwell. Ker tam ni bil v načrtih trenerja in ni dobil priložnosti za dokazovanje, se je vrnil v London, pol leta pred iztekom pogodbe pa se je pred nekaj dnevi z željo po rednem igranju dogovoril za prekinitev in sedaj podpisal za grofe.