Celjani pri železarjih parirali pol ure


Celjski hokejisti so sinoči odigrali prvo tekmo polfinala končnice državnega prvenstva. Pot jih je tokrat vodila v legendarno dvorano Podmežakla, kjer so palice prekrižali z Jeseničani.

Celjeni so tekmo odlično začeli in po nekaj obrambah vratarja Timoteja Jerama povedli v 6. minuti, ko je streljal Aljaž Ogrizek, odbiti plošček pa je v mrežo pospravil Matic Zupanc. Gostitelj so sicer imeli pobudo, a so se gostje znali disciplinirano braniti, a je obramba popustila v 16. minuti, ko je za železarje izenačil Kalan.

Drugi del so varovanci Roka Rojška začeli podjetno in nekajkrat stisnili Jeseničane v njihovo obrambno tretjino. Premoč so kronali v 24. minuti ob igri z igralcem več. Po podaji Žige Grahuta in Davorja Rakanovića je za 1:2 zadel Aljaž Ribič. V drugem delu druge tretjine so Jeseničani samo v šestih minutah celjsko mrežo zadeli kar trikrat in povedli s 4:2.

V zadnji tretjini se je šok nadaljeval, tako da so domači hokejisti prišli do nekaj lahkih zadetkov, v tem delu igre pa so morali Celjani kar sedemkrat nazaj na središčno črto.

Druga tekma v Celju bo prihodnji teden, točen termin pa zaradi obveznosti Jeseničanov v Alpski ligi še ni znan.

SIJ Acroni Jesenice : HK ECE Celje 11:3 (1:1, 3:1, 7:1)
Strelci: 0:1 Zupanc M. (Ogrizek, 6.’), 1:2 Ribič (Rakanovič, Grahut, 24.’, PP1), 10:3 Rakanovič (Leber, 51.’)

Poročanje HDD SIJ Acroni Jesenice (klik!)

*foto: HDD SIJ Acroni Jesenice

tecaj-samoob-klik