Pivovarji proti vijolicam do 20. pokalne lovorike


Celjski rokometaši so se z zmago preko velenjskega Gorenja uvrstili v finale pokalnega tekmovanja, kjer so se pomerili z Mariborčani, ki so tudi gostili dvodnevni turnir. Z boljšo igro preko vse tekme so se zasluženo veselili 20. tovrstne lovorike.

Celjani so preko Boruta Mačkovška zadeli v prvi akciji in tudi bolje začeli ter z golom Blaža Janca povedli s 5:2. Po prvi mariborski minuti odmora, med katero je bilo celo nekaj prerivanja na tribuni s Florijani, so vijoličasti znižali na 5:4. Sledil je nalet pivovarjev, ki so po 10 minutah igrah vodili z 11:5. Mariborčani so po menjavi vratarja zaostanek znižali na štiri in skušali z igralcem več v polju, kar so Celjani znali kaznovati. Po 26 minutah igre je Celjan v mariborskem dresu, Lucijan Fižuleto, znižal na 16:13, kapetan gostov, Luka Žvižej, pa je postavil končni izid prvega polčasa – 18:14.

V začetku drugega polčasa se gostiteljem ni uspelo približati varovancem Branka Tamšeta, saj je razlika nihala med štirimi in petimi zadetki, za vijoličaste pa je zadeval še en Celjan, in sicer Matic Verdinek. V 42. minuti je Janc z osmim golom povišal na 25:19. V 45. minuti je Žvižej prvič povišal razliko na sedem. V zadnji minuti je Kristian Bećiri, ki je še lani igral v Mariboru zadel za 36:28, kar je bil končni izid srečanja.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Maribor Branik 36:28 (18:14)

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak 5 obramb, Gajič 6 obramb; Malus, Babarskas 1, Janc 10, Razgor, Suholežnik, Marguč 3/2, Grošelj 1, Poteko 3, Zarabec 5, Kodrin, Mačkovšek 4, Mlakar 1, Žvižej 7/2, Bećiri 1; trener Branko Tamše

Izključitve: 8 min, 7-metrovke: 4/5

RK Maribor Branik: Čudič 1 obramba, Leben 6/1 obramb; Kapular 3, Rožman, Bogadi, Sok 4/2, Tomič, Hrastnik 2, Velkavrh, Fižuleto 2, Špende 7, Verdinek 5, Stopar 1, Čagalj, Štumpfl, Kete 4, trener: Sebastjan Sovič

Izključitve: 8 min, 7-metrovke: 2/2 

Urban Lesjak, rokometaš Celja Pivovarne Laško: “Prvi cilj v tej sezoni smo izpolnili in osvojili pokalni naslov. V dveh dneh smo se morali dobro potruditi, že sobotni finale pred finalom z Velenjčani nas je nekoliko utrudil, kar se je poznalo na današnji finalni tekmi. Mi gremo naprej, pred nami je še šest tekem v državnem prvenstvu, naš cilj pa vsem kristalno jasen.”

Dodajmo, da je bila v dvorani praktično vseskozi glasna glasba, ki je preglasila navijanje, čeprav je uradni napovedovalec obiskovalce pozival k temu, prav tako pa te prakse na rokometnih prizoriščih ni zaslediti.

Državno prvenstvo se za pivovarje nadaljuje v sredo, 26. aprila, ko je na vrsti gostovanje v Velenju, z Gorenjem pa si Celjani trenutno delijo prvo mesto na lestvici končnice za prvaka.

*Foto: Slavko Kolar

boksarski-zavec-polsi