V Madrid po nova znanja


tapkanje_2018_madridLjudska univerza Celje je bila uspešna na javnem razpisu Erasmus+, Ključni ukrep 1. Ključni ukrep 1 (KA1) je projekt učne mobilnosti, ki omogoča strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju izkušnjo v tujini, ki prinaša dolgoročne pozitivne učinke za njihov osebni in strokovni razvoj. Naslov projekta je Z mednarodnim povezovanjem do novih znanj.

Projekt bo trajal 14 mesecev, in sicer od 1. 10. 2018 do 30. 11. 2019. Mobilnosti se bo udeležilo 6 strokovnih delavcev, ciljne destinacije pa smo izbrali glede na potrebe, ki jih zaznavamo v lokalnem okolju in znotraj organizacije.

Trenutno sta naši sodelavki na prvi mobilnosti v Madridu, kjer sta se udeležili strukturiranega tečaja z naslovom »Coaching in educational contexts to reduce early school leaving«.

tapkanje_2018_skicaCilj tečaja je izboljšati znanje in praktične spretnosti pri delu z učenci, ki jim grozi zgodnje opuščanje šolanja. Naučile se bodo inovativne metodologije EFT – Emotional Freedam Techniq (tehnika čustvenega osvobajanja), s katero lahko vplivamo na motivacijo in vključenost učencev, prav tako pa nam pomaga pri (rez)reševanju čustvenih nelagodij in nasilnega oziroma neprimernega vedenja učencev.

Cilj naše mobilnosti je zmanjšati število osipnikov v izobraževalnem procesu na Ljudski univerzi Celje in v lokalnem okolju. Po končani mobilnosti želimo osvojena znanja implementirati tudi v lokalno okolje. Organizirali bomo krajše, izobraževalne delavnice za strokovne delavce, ki se pri svojem delu srečujejo z učenci z učnimi in/ali vedenjskimi težavami.

Na Ljudski univerzi Celje želimo uspešno slediti vsem ključnim evropskim trendom na področju izobraževanja, zato si bomo z mobilnostjo okrepili mednarodno sodelovanje, kar nam bo pomagalo tudi pri prenosu mednarodnih znanj v naše lokalno okolje.