Policisti v akciji še pred 1. septembrom: v 3 urah zaznali ogromno kršitev


rp_radar-policija-300x200.jpgVčeraj so policisti na območju celotne Policijske uprave Celje med 7. in 10. uro izvajali tako imenovani ad-hoc nadzor cestnega prometa. Poudarek je bil predvsem na preverjanju upoštevanja svetlobnih prometnih znakov oz. semaforjev, nepravilne uporabe mobilnih telefonov, kršitev kolesarjev in pešcev ter ostalih cestno prometnih prekrškov.

V samo treh urah so v 102 primerih ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljene hitrosti, 50 voznikov smo oglobili zaradi uporabe telefonov med vožnjo. V 52 primerih smo ugotovili, da vozniki niso
uporabljali varnostnih pasov oziroma zaščitnih čelad. Kršitve so zaznali tudi pri pešcih in kolesarjih. Pri slednjih so zaznali 8 kršitev, pri kolesarjih 13.

Glede na to, da na našem področju letos beležijo izjemno poslabšanje prometne varnosti, so rezultati nadzora po njihovem zaskrbljujoči. Letos je na cestah Policijske uprave Celje umrlo 16 ljudi, lani v enakem obdobju 5.

Vse voznike znova opozarjajo na odgovorno vožnjo ter spoštovanje cestno prometnih predpisov, še posebej v naslednjih dneh, ko bodo v prometu znovaudeleženi šolarji.