Celjska bolnišnica začela odpovedovati nenujne obravnave in uvaja dodatne varnostne ukrepe


Splošna bolnišnica Celje je zaradi epidemiološke situacije v državi začela s pripravami na organizacijo dela v fazi tako imenovanega »rumenega alarma«. To pomeni, da začenjajo z odpovedovanjem izvajanja nenujnih zdravstvenh storitev in notranjo reorganizacijo dela za zagotavljanje ustreznih prostorskih, opremskih in kadrovskih virov za oskrbo vseh, ki bodo v prihodnjih dneh potrebovali bolnišnično zdravljenje.

V petek, 13. marca 2020 bodo zaprli vhod št. 1 (glavni vhod na bolnišnično polikliniko) in vhod št. 8 (vhod v najstarejšo bolnišnično stavbo – Gizelino bolnišnico).

Vstop in izstop vseh pacientov, ki prihajajo na obravnavo v novejši del bolnišnice in v Gizelino bolnišnico, bo potekal preko vhoda št. 6.

V petek, 13. marca 2020 bodo postopno začeli tudi z zmanjševanjem izvajanja nenujnih zdravstvenih storitev v bolnišnici. V petek bodo najprej z ukinitvijo nenujnih operativnih posegov začeli z zmanjševanjem tega program, od ponedeljka, 16. marca 2020 pa bo prekinjeno tudi izvajanje nenujnih specialističnih pregledov. Vse paciente, katerih zdravstvena obravnava bo odpovedana, bodo o tem obvestili po pošti.

V prihodnjih dneh bodo v domačo oskrbo odpuščeni vsi pacienti, ki ne potrebujejo nujne hospitalne obravnave.

Vstopna točka za testiranje pacientov na novi koronavirus tudi naprej deluje po
opredeljenem protokolu.

V veljavi ostajajo vsa navodila glede izrednih vstopov v bolnišnico. V bolnišnici so dovoljeni le obiski hospitaliziranih otrok, ki jih lahko obišče ena zdrava oseba. Še vedno je dovoljeno spremstvo ene zdrave osebe pri porodu.

Vse nove informacije pomembne za uporabnike naših storitev, bodo redno objavljali na spletni strani in Facebook strani bolnišnice ter z njimi seznanjali medije.

Vse paciente in njihove svojce prosijo za razumevanje ter za odgovorno ravnanje, s katerim zaščitijo tako sebe kot druge.

Če imate znake, tipične za okužbo s koronavirusom, ne hodite k zdravniku, temveč pokličite!

V Splošni bolnišnici Celje so v okviru urgentnega centra vzpostavili posebno telefonsko številko, na katero lahko pokličejo osebe, ki imajo znake okužbe s koronavirusom (kašelj, povišana telesna temperatura nad 38°C, otežkočeno dihanje, prihajajo z ogroženega območja oz. so bili v stiku z okuženimi osebami).

Dobili bodo navodila, kako ukrepati oz. priti do ustrezne zdravstvene pomoči.

Telefonska številka je 03 423 30 79, dosegljiva je 24 ur na dan.

koronavirus-informacije

Zemljevid vstopnih točk po Sloveniji: