Močan naliv na Celjskem


Danes popoldan je območje Celjskega zajelo neurje z močnim nalivom. Iz nekaterih občin poročajo o poplavljenih kleteh in cestah, ponekod so vodotoki prestopili bregove, sprožilo pa se je tudi nekaj zemljine.

Navajamo občine v smeri iz zahoda na vzhod, kakor je potovala nevihta.

Občina Prebold – Meteorna voda je ogrožala in zalila več objektov. Težave je povzročal tudi potok Kolja. Posredovali so gasilci PGD Šešče, Sv. Lovrenc in Latkova vas, ki so nudili pomoč pri odpravljanju posledic.

Občina Žalec – Voda je ogrožala in zalila več stanovanjskih in nestanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci PGD Žalec, Griže, Ložnica pri Žalcu, Šempeter in Ponikva pri Žalcu, ki so nudili pomoč pri črpanju vode iz objektov in odpravljanju ostalih posledic neurja.

Mestna občina Celje – Meteorna voda je zalila več stanovanjskih in drugih objektov ter poplavila podvoze, v katerih so ostala ujeta vozila. Posredovale so gasilske enote PGE Celje, PGD Celje Gaberje, PGD Lopata, PGD Zagrad Pečovnik, PGD Šmartno v Rožni dolini, PGD Lokrovec, PGD Trnovlje, PGD Teharje, PGD Ljubečna, PGD Škofja vas in PGD Štore, ki so nudili pomoč pri črpanju vode iz objektov in odpravljanju drugih posledic neurja.

Občina Laško –  Meteorna voda je ogrožala oziroma zalila več objektov. Posredovali so gasilci PGD Laško, Sedraž, Rečica in Rimske Toplice, ki so nudili pomoč pri črpanju vode in odpravljanju drugih posledic neurja.

Občina Šentjur – Meteorna voda je ogrožala oziroma zalila nekaj objektov, prav tako je bregove prestopil potok Pešnica, ki je ogrožal objekte v celi ulici. Posredovali so gasilci PGD Šentjur.

*foto: Luka Rojnik