Zaradi rekonstrukcije Kolškove ulice sprememba prometnega režima


Začela se je rekonstrukcija 230 metrov dolgega odseka Kolškove ulice od križišča z lokalno cesto Celje – Teharje do parkirišča pri Mestnem pokopališču Celje.

Zaradi gradbenih del do preklica velja nova začasna prometna ureditev.

Cesta je bila doslej široka le štiri metre, kar je nasproti vozečim voznikom med srečanjem povzročalo nekaj težav in slabe volje. Po zaključeni rekonstrukciji bo cesta širša za meter, na odsekih, kjer so objekti, pa 80 centimetrov. V sklopu obnove se bodo zamenjali tudi vse komunalne vode ter postavili novo javno razsvetljavo. Cesta zaradi pomanjkanja prostora ne bo imela pločnika.

Obnovljen odsek bo tako za tamkajšnje stanovalce kot obiskovalce mestnega pokopališča omogočil lažjo in varnejšo vožnjo po Kolškoviter uvoz iz lokalne ceste na Kolškovo ulico.

Gradbena dela, ki bodo končana predvidoma do sredine oktobra, izvaja podjetje VOC Celje, d.o.o., pogodbena vrednost del pa znaša nekaj manj kot 145.000 evrov.

Zaradi gradbenih del do preklica velja nova začasna prometna ureditev. Vozniki, ki so namenjeni na pokopališče, naj zato upoštevajo prometno signalizacijo in v času popolne zapore Kolškove ulice svoje vozilo parkirajo na spodnjem parkirišču mestnega pokopališča.

 

foto: MOC