Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 13. 11. 2020 (voznik tovornjaka trčil v mopedista, ukradel za 500 € parfumov,…)


Na Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 269 klicev občanov. 59 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

Prometna varnost

Včeraj  so  na  območju  Policijske  uprave Celje obravnavali eno prometno nesrečo  s  hudimi  telesnimi  poškodbami   in  trinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno  nesrečo  s  hudimi  poškodbami so nekaj pred 11. uro obravnavali izven  naselja  Galicija,  kjer je 48-letni voznik tovornega vozila trčil v 72-letnega  voznika  kolesa  z motorjem. Do trčenja je prišlo, ker 48-letni voznik,  ki  je  vozil  po klancu navzdol proti desnemu ostremu preglednemu ovinku,  hitrosti  vožnje  ni  prilagodil  razmeram na vozišču in je zaradi srečanja z mopedistom močno zavrl, zaradi česar je njegovo vozilo zaneslo v levo,  proti  bankini,  na katero se je umaknil mopedist. 72-letni mopedist se je v trčenju hudo poškodoval.

Dvema  voznikoma,  ki  nista  izpolnjevala  pogojev  za  vožnjo so zasegli vozili.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Na  Ulici  frankolovskih  žrtev  v  Celju je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel moško gorsko kolo.

Iz  trgovine  v Velenju je neznanec ukradel različne parfume, vredne dobrih 500 €.

Na  Polzeli so obravnavali vlom v starejšo, nenaseljeno stanovanjsko hišo. Pogrešajo motorno žago.