Pred bližajočim se evropskim prvenstvom v rokometu do 19 let za ženske, se je v Celju predstavila slovenska reprezentanca


V soboto se je na prireditvi Podeželje v mestu, ki je potekala v mestnem središču Celja, predstavila tudi slovenska ženska rokometna reprezentanca do 19 let, s trenerjem Gašperjem Kovačem in trenerko vratark Mišo Marinček. Nekaj besed o prvenstvu, EP v rokometu do 19 let za ženske, ki bo julija potekalo v Celju, je povedal tudi Jure Cvetko, predsednik organizacijskega odbora prvenstva, ki je obiskovalce povabil k ogledu tekem v živo.

Dejan Obrez, ki pri prvenstvu sodeluje kot promotor in sodelavec za stike z mediji, je predstavil ekipo slovenskih reprezentant in strokovni štab. Našim reprezentantkam se je pridružil tudi Miha Deželak, voditelj na Radiu 1, ki je na poti po Sloveniji z dobrodelnim projektom Deželak junak.

Celje bo v dvoranah Zlatorog in Golovec od 8. do 18. julija gostilo mladinsko rokometno evropsko prvenstvo za dekleta U-19, kjer se bo pomerilo 16. najboljših evropskih reprezentanc,

V preteklosti je Celje gostilo že štiri velika rokometna evropska tekmovanja. Leta 2004 je bilo Celje eno izmed mest gostiteljic članskega evropskega rokometnega prvenstva. Leta 2017 je bilo pri nas mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19, leto kasneje je bilo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za fante U-20, ko smo pred nabito polno dvorano Zlatorog postali evropski prvaki. Leta 2019 je bilo kadetsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-17.