Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 26. 7. 2021 (neprevidna pešca do poškodb in globe, več pijanih voznikov,…)


Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh   prejeli  729  klicev občanov. 199 klicev je bilo interventnih, sedem nujnih.

36  interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 84 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Minuli   konec   tedna  so  obravnavali  eno  prometno  nesrečo  s  hudimi poškodbami, pet z lažjimi in enajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so zasegli vozila.

Petek, 23. julij 2021

Okoli  15. ure so na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo  z  lažjimi  poškodbami.  Pešec je med močnim nalivom, s parkirišča stopil  na  vozišče,  kjer  je  vanj z ogledalom trčil voznik kombiniranega vozila.  Pešec  se  je  v  trčenju  lažje  poškodoval.  Zaradi nepravilnega prečkanja vozišča  so mu izdali plačilni nalog.

Na  Mariborski  cesti  so  v  večernih  urah  obravnavali voznika osebnega vozila,  ki je imel dobri dve promili alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Šentjurju so okoli pol dveh zjutraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki  je  imel  1,2  promili  alkohola.  Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Sobota, 24. julij 2021

V dopoldanskih urah so v Šentjurju obravnavali voznico osebnega vozila, ki je  imela  dobri  dve  promili alkohola v krvi. Voznici so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Okoli pol dvanajste ure so na parkirišču trgovine v Žalcu obravnavali prometno  nesrečo z lažjimi poškodbami. Povzročil jo je pešec, ki je nepravilno prečkal parkirišče. Pešcu so izdali plačilni nalog.

V  Cmereški  Gorci  se  je  nekaj  pred poldnevom huje poškodovala 34-letna motoristka, ki je padla zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Okoli  14.  ure  se  je  v  Velenju, na Cesti talcev v trčenju dveh osebnih vozil,  ki  ga  je  povzročila  voznica osebnega vozila, ki je zapeljala na nasprotno smerno vozišče, lažje poškodovala sopotnica v vozilu oškodovanega voznika.

Okoli  15.30  ure  sta  v  Dobrnežu,  zaradi  vožnje  s prekratko varnostno razdaljo, trčili dve osebni vozili. V trčenju se lažje poškodovala voznica.

Nedelja, 25. julij 2021

V  jutranjih  urah  se  je  na  Vranskem lažje poškodoval traktorist, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru smo 22. ukrepali v javnih in 14. v zasebnih prostorih.

M.T./PU Celje