Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 9. 12. 2021 (v preteklem dnevu se je zgodilo veliko ropov)


Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 255 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih.

19  interventnih  klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih  zadev  in tujcev,  38 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Tudi  na  našem območju sneg na nekaterih območjih še povzroča preglavice v prometu.  Zaradi  snežnih razmer so od sinoči na našem območju obravnavali več  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in več zdrsov tovornih vozil. Zaradi  jutranje  prometne  nesreče  na  avtocesti med počivališčem Zima in Celje, kjer je voznik tovornega vozila s priklopnikom, zaradi neprilagojene hitrosti  zapeljal z vozišča, pri čemer se je priklopni del vozila prevrnil in obstal  na  vozišču,  je  bila  avtocesta v smeri proti Celju dobro uro zaprta. Trenutno ponekod za krajši čas promet ovirajo tudi podrta drevesa.

Vse voznike opozarjajo naj se na pot ne podajo brez ustrezne zimske opreme, naj vožnjo  prilagodijo  razmeram  na  voziščih,  vozijo  naj  z  zadostno varnostno  razdaljo,  vozila naj pred vožnjo temeljito očistijo, pri vožnji naj  bodo še posebej strpni in previdni. Tudi pešci naj bodo v teh razmerah še posebej previdni, saj so ob slabši vidljivosti še bolj izpostavljeni kot sicer. Pri  prečkanju vozišč  naj  imajo  v  mislih,  da  so zavorne poti avtomobilov v teh razmerah daljše.

Včerajšnje dogajanje s področja kriminalitete so zaznamovali predvsem vlomi v stanovanjske hiše in stanovanja.

Na Smrekarjevi  ulici v Celju so obravnavali  vloma  v dve stanovanji stanovanjskega  bloka.  Iz  enega stanovanja je  storilec ukradel več kosov zlatnine.

Včeraj  so  obravnavali tudi štiri vlome v stanovanjske hiše na območju policijskih postaj Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Slovenske Konjice.

V  Slatini  pri  Ponikvi je storilec splezal na balkon in v hišo vlomil skozi  balkonska  vrata.  Ukradel  je nekaj gotovine, več kosov zlatnine in nekaj drugih stvari.

V Lipoglavu je storilec v stanovanjsko hišo vlomil skozi okno. Preiskal je večino prostorov, ukradel ni ničesar.

V  Lazah  pri  Dramljah  je  neznani  storilec  v  hišo  vlomil skozi okno, poškodoval  je  tudi  vrata  terase,  kjer  je  poskušal vlomiti. Po prvih podatkih lastniki ničesar ne pogrešajo.

Vlom  v  stanovanjsko  hišo  so  hišo  včeraj obravnavali tudi v Vidovici. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata na zadnji strani hiše. Ukradel je več zlatnine.

V  Tratni   pri   Grobelnem  je  neznani  storilec  vstopil  v  odklenjeno stanovanjsko hišo in preiskal prostore. Ukradel ni ničesar.

Največ  vlomov  se  običajno  zgodi  čez  dan, ko so ljudje zdoma, zato naj občani  poskrbijo  da  bo njihov dom videti, kot da je vedno nekdo doma. Že prižgan   radio   in  prižgane  luči  vlomilce  kdaj  odvrnejo  od  namere. Priporočljiva je tudi namestitev alarmnih sistemov ali varnostnih kamer.

Občani naj bodo pozorni na pojav sumljivih oseb ali vozil v stanovanjskih soseskah. Če opazijo sumljive neznance naj takoj pokličejo na telefonsko številko 113 in naj si poskušajo zapomniti čim več podatkov o sumljivih osebah in vozilih. V primeru vloma naj se ničesar ne dotikajo ali vstopajo v objekt, temveč naj takoj obvestijo policijo. Policisti bodo opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovali sledi. Ob daljših odsotnostih naj sosede zaprosijo za praznjenje poštnega nabiralnika, odsotnosti od doma pa naj ne oznanjajo na družbenih omrežjih.

M.T./PU Celje