Policijsko poročilo PU Celje: 14. 12. 2012


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s pozivom vozniku, ki je bil v sredo, 12. decembra 2012, udeležen v prometni nesreči na Mariborski cesti v Celju.

Omenjena prometna nesreča se je zgodila na prehodu za pešce med Planetom Tuš ter picerijo Diavolo na Mariborski cesti v Celju. Udeležena sta bila neznani voznik, neznanega osebnega avtomobila, neznanih registrskih številk in peška.

Po izjavi peške je neznani starejši voznik neznanega vozila trčil vanjo, ko je prečkala cestišče na prehodu za pešce na Mariborski cesti. Voznik je po trčenju ustavil in se pozanimal, če je vse v redu z njo, nato pa odpeljal po Mariborski cesti v smeri Laškega. Peška se je v prometni nesreči lažje poškodovala.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti prosijo voznika,udeleženega v prometni nesreči, da se oglasi na Policijsko postajo Celje oziroma pokliče na telefonsko številko 03 54 26 400 oziroma telefonsko številko 113. Za podatke o prometni nesreči policisti prosijo tudi morebitne očividce.

V Šoštanju, na Cesti Lole Ribarja, so policisti včeraj obravnavali vlom v gostinski prostor. Storilec je odnesel več zavojev cigaret različnih znamk.

V Celju so policisti obravnavali vlom v ograjen prostor bencinskega servisa. Pogrešajo sedemnajst polnih plinskih jeklenk.

V Robindvoru, na območju Dravograda, je bilo včeraj vlomljeno v dve kleti. Lastnika pogrešata dva vrtalnika in več različnih pijač.

V Latkovi vasi so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi kuhinjsko okno in odnesel nekaj gotovine in več zlatnine.

Včeraj, nekaj pred 16. uro, so bili policisti obveščeni o požaru v stanovanjski hiši v Zavrhu nad Dobrno. Do požara je prišlo v kurilnici stanovanjske hiše in to zaradi kratkega stika na električni napeljavi. V požaru je nastalo za približno 1.000 € materialne škode. Tuja krivda je izključena.

Požar so policisti sinoči nekaj po 22. uri obravnavali tudi na Šmohorju. Ogenj je izbruhnil na avtomobilu, parkiranim pod nadstreškom ob stanovanjski hiši. Požar se je nato razširil še na dve vozili in del stanovanjske hiše.  Tuja krivda za nastanek požara je izključena, do požara je zaradi vžiga pri motorju avtomobila. Ogenj je povzročil visoko materialno škodo, ki je po prvih podatkih ocenjena na okoli 40.000 €.