Mladoletni Velenjčani prodajali ukradene cigarete


Velenjski policisti so na podlagi anonimne prijave ustavili nepridiprava, ki sta prodajala ukradene cigarete. Pri akciji vlamljanja v različne objekte po Velenju sta jima pomagala še druga dva mladoletnika. Vse štiri so policisti kazensko ovadili.

Velenjski policisti so v noči iz 14. na 15. marec obravnavali 3 vlome v okrepčevalnice in vlom v eno od velenjskih trafik.

Iz okrepčevalnic so storilci odnesli menjalni denar, iz trafike pa večjo količino cigaret in alkohola, skupaj vrednih najmanj 3.000 €.

Naslednji dan je občan obvestil policiste, da je opazil dva neznanca, ki v Velenju prodajata večje količine cigaret. Na podlagi opisa neznancev in vozila so policisti kmalu po prijavi ustavili ta avtomobil z voznikom in sopotnikom. V bližini so našli večjo količino cigaret, ki sta jih osumljenca, ko sta opazila policiste, odvrgla iz vozila.

Policisti so obema mladoletnima Velenjčanoma odvzeli prostost in ugotovili, da sta sodelovala pri vseh štirih omenjenih vlomih, kjer sta jima pomagala še druga dva mladoletna Velenjčana. Vse štiri so policisti kazensko ovadili, so sporočili iz celjske Policijske postaje.