Policijsko poročilo PU Celje: 15. 5. 2013


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o dveh hudih prometnih nesrečah. V obeh sta se včeraj hudo poškodovala motorista.

Prva se je zgodila nekaj čez 7. uro zjutraj v Šmarjeti pri Celju. Povzročila jo je 45-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Celja proti Vojniku. V  križišču z lokalno cesto je voznica zavijala v levo in pri tem zaprla pot 23-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je  pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Voznik motornega kolesa je skušal trčenje preprečiti z močnim  zaviranjem, vendar  mu ni uspelo. Vozili sta trčili, pri čemer  je voznika motornega kolesa vrglo z vozila, kjer je dobrih dvajset metrov od trčenja obležal na travniku. 23-letni voznik motornega kolesa se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

Druga prometna nesreča, v kateri se je prav tako hudo poškodoval motorist, se je zgodila ob 18. uri izven naselja Muta. V prometni nesreči sta bila udeležena 74-letni voznik osebnega vozila in 74-letni voznik motornega kolesa. Voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Dravograda proti Radljam ob Dravi. Izven naselja Muta je zavijal levo proti Muti, pri tem pa ni spustil mimo voznika motornega kolesa, ki je v tistem trenutku pravilno pripeljal nasproti. V silovitem trčenju je voznika motornega kolesa vrglo čez vetrobransko steklo in streho osebnega vozila, kjer je obležal na začetku mestne ulice. 74-letni motorist se je v prometni nesreči izredno hudo poškodoval.

V Jelcah, na območju Policijske postaje Šentjur, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi stranski vhod. Ukradel je štiri starejše ure, dve žepni in dve ročni.

Vlom v stanovanjsko hišo so včeraj policisti obravnavali tudi v Starem trgu pri Slovenj Gradcu. Storilec je razbil kletno okno in skozenj vstopil v hišo, preiskal prostore in odnesel večjo vsoto gotovine.

Danes, okoli pol šestih zjutraj, so bili policisti obveščeni še o  vlomu v gostinski lokal na Koroški cesti v Velenju. Storilec je v lokal vlomil skozi vhodna vrata. Odnesel je dnevni izkupiček, menjalni denar, LCD televizor ter več različnih cigaret in alkoholnih pijač. Po prvih podatkih je lastniku povzročil za dobrih 1.500 € škode.