Obiskovalci Mladinskega centra Celje uživali ob pivskih jedeh (foto, video)


Četrtkov večer je v Mladinski center Celje privabil strastne gurmane in ljubitelje piva. V okviru projekta Okusi in doživetja sveta je namreč potekala pivska kuhinja, kjer je Srečko Lešek, profesor na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje, s svojimi dijaki pripravljal edinstvene pivske jedi.

Jedilnik je zaobsegal angaš s česnovo zaseko, pečenico in črno redkvijo (ocvrto kropirjevo kvašeno testo) kot predjed ter  poročno pečeno kislo zelje v pšeničnem pivu, s prekajeneimi rebrami, svinjskim mesom in krompirjem in pečeno mlado sv. kračo z Zlatorogom kot glavno jed. Za piko na i pivskim jedem je poskrbela sladica: orehov kolač s porterjem in strnjenko s hmeljevimi vršički, karamelnim sladom in smetano, ki je v biskvitu skrival priljubljen hmeljev napitek.

Mladinski center Celje je poskrbel še za eno presenečenje. Glede na to, da trenutno prevladuje obdobje trgatev, ko vinarji nimajo časa, pivo pa je za kratek čas postavljeno na stranski tir, so Mladinski center Celje obiskali predstavniki Pivovarne Laško, ki so obiskovalce razvajali s pokušino različnih vrst piva.

Obiskovalci so se ob odlični jedači in pijači tako zabavali še dolgo v noč, Mladinski center Celje pa so zapustili zadovoljni, siti ter kot novonastali poznavalci piva in pivskih jedi. Ob zaključku večera smo pred objektiv povabili še Aljaža Cestnika, vodjo kavarne MCC, ki nam je zaupal več o projektu Okusi in doživetja sveta ter o pivski kuhinji, sami pa lahko pošljete oči in usta na pašo v okviru spodnje fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=436]

F/T/V: Tina Ožvald