Policijsko poročilo PU Celje: 18. 12. 2013


PolicijaPregled včerajšnjega dogajanja policisti PU Celje začenjajo s podatki o poskusu ropa. Moški, star okoli 30 let, vitkejše postave, oblečen v temno bundo, svetlejše jeans hlače in z volneno črno kapo  na glavi , je nekaj po 19. uri vstopil v gostinski lokal v Žalcu in zaposleni zagrozil z orožjem ter zahteval denar iz blagajne. Zaposlena mu ni denarja ni hotela izročiti, osumljeni pa je lokal zapustil brez izkupička.

Na Travniški ulici v Celju so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, ki je trenutno nenaseljena, ker jo prenavljajo. Storilec je odnesel nekaj ozimnice in nekaj alkoholnih pijač. Več škode kot z ukradenimi stvarmi je povzročil z vlamljanjem.

V Celju so policisti vlom v stanovanjsko hišo včeraj dopoldne obravnavali tudi na Prijateljevi ulici. Storilec je v hišo vlomil skozi vhodna vrata v spodnji etaži. Ko je opazil, da je lastnica doma, je odšel.

V Brodarjevi ulici v Celju je včeraj neznanec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel moško gorsko kolo znamke Ghost in tri ribiške palice ter lastniku  povzročil za dobrih 700 € škode.

Za konec poziv očividcem prometne nesreče, ki se je zgodila v nedeljo, 15. decembra 2013, ob 21.45 uri,  v neposredni bližini stanovanjske hiše Škofja vas št. 51/a. Neznani voznik, ki je vozil preblizu desnemu robu vozišča, je trčil v 40-letnega pešca, ki je hodil ob vozišču. Pešec se je v trčenju lažje poškodoval, voznik pa je s kraja prometne nesreče odpeljal, ne da bi ustavil. Policisti morebitne očividce prosijo, da zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pokličejo na  telefonsko številko 113.