Policijsko poročilo PU Celje: 4. 2. 2014


PolicijaTudi včeraj so policisti domala ves dan sprejemali obvestila o drevju, ki se je lomilo in padalo na ceste in hiše, zaradi česar je bil promet na več različnih lokacijah oviran. Za vse voznike še vedno velja opozorilo, da so ceste na nekaterih odsekih še vedno spolzke, zato vozite počasneje. s povečano varnostno razdaljo in predvsem previdno.

Vse voznike, predvsem voznike tovornih vozil, policisti še posebej opozarjajo, naj z vozil temeljito očistijo led. Včeraj so policisti namreč obravnavali dve prometni nesreči, kjer je led padel s tovornih vozil in poškodoval dve vozili ter eno osebo. Nobeden od voznikov tovornih vozil ni počakal na kraju nesreče.

Prvo od omenjenih prometnih nesreč so policisti včeraj ob 12:20 obravnavali izven naselja Lemberg. Vozniku tovornega vozila – hladilnika, bele barve z modro kabino, neznanih registrskih številk, je med vožnjo iz smeri Dobrne proti Vojniku na drugo tovorno vozilo padel kos ledu in poškodoval plastični senčnik nad vetrobranskim steklom.

Drugo nesrečo so policisti obravnavali ob 13:20 na avtocesti izven naselja Šempeter. Do prometne nesreče je prišlo, ko je neznanemu vozniku, neznanega tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Šempetra proti Arji vasi, iz ponjave tovornega prostora na osebno vozilo na nasprotnem smernem vozišču padel kos ledu. Led je prebil vetrobransko steklo osebnega avtomobila in poškodoval sopotnico v vozilu.

Vse ki, ste omenjeni prometni nesreči morda videli, policisti prosijo za čim več informacij o vozilih, s katerih je padel led.

V Celju, na Kraigherjevi ulici, so policisti obravnavali vlom v skupne prostore stanovanjskega bloka. Storilec je odnesel kosilnico na nitko znamke Alpina, posodo za gorivo in ročno žago.

Šmarski in šentjurski policisti so v zadnjih dneh preiskali dvajset kaznivih dejanj, večinoma tatvin in velikih tatvin, storjenih na območju policijskih postaj Šmarje pri Jelšah, Šentjur in Rogaška Slatina. Kaznivih dejanj sta osumljena moška, doma iz območja Policijske postaje Šentjur. Osumljena sta kradla predvsem različno kmetijsko mehanizacijo, dele kmetijske mehanizacije, kolesa z motorjem, različno gradbeno orodje in drugo. V dveh primerih sta osumljena tudi kraje govedi. Pri opravljeni hišni preiskavi pri enem od osumljenih, so policisti zasegli več ukradenih stvari, ki jih bodo v nadaljevanju vrnili lastnikom.