Policijsko poročilo PU Celje: 28. 8. 2014


PolicijaDanašnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne policisti PU Celje pričenjajo z obvestilom o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v popoldanskih urah v križišču Dečkove ceste v Celju. 55-letni voznik osebnega avtomobila je med zavijanjem na levo izsilil prednost 21-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je v križišču vozil naravnost. Ob trčenju je motorist utrpel zlom gležnja leve noge. Zoper povzročitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Okoli 8 ure so policisti na Milčinskega ulici v Celju obravnavali kaznivo dejanje drzne tatvine. Starejši oškodovanki je storilec med hojo po pločniku iz rok iztrgal žensko torbico. Pri tem je padla po tleh, storilec pa je pobegnil s kraja. Med intenzivnim zbiranjem obvestil so policisti okoli 9. ure prijeli 32-letnega osumljenca, mu odvzeli prostost in ga pridržali zaradi zbiranja obvestil o kaznivem dejanju.

V dopoldanskih urah so policisti obravnavali kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Neznani storilec je na gozdni poti na območju Boča nastavil podstavek, na katerega je navaril žeblje. Na njega je med hojo po gozdni poti stopil domačin in si lažje poškodoval stopalo noge, zaradi česar je iskal zdravniško pomoč.

Pri trgovskem centru v Šentjurju pri Celju so policisti opravili ogled kraja drzne tatvine. Pri ulični prodaji izdelkov sta dva neznanca zmotila domačina, tako da sta mu med nakupom izdelkov in plačevanjem zneska 30 €, iz denarnice odtujila 100 € gotovine.

V popoldanskih urah so policisti na Milčinskega v Celju obravnavali kaznivo dejanje vlomne tatvine. Neznanec je vlomil v klet in iz notranjosti odtujil rabljeno gorsko kolo, tri potovalne torbe z oblačili in 30 plastenk olja. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 850 €.

V nočnem času so policisti na Aškerčevi ulici v Žalcu obravnavali kaznivo dejanje grožnje z orožjem in kršitev javnega reda in miru v stanovanju. Do spora je prišlo med starejšima zakoncema, pri čemer je 92-letni mož udaril ženo in ji zagrozil s pištolo. Ob intervenciji je policistom izročil tri pištole z nabojniki in naboji. Odpeljan je bil na zdravljenje v psihiatrično ustanovo.

V zgodnjih jutranjih urah so policisti opravili ogled kraja vloma v gostinski lokal na območju Lesičnega. Neznani storilec je odtujil še neugotovljeno količino cigaret in pijač.