Policijsko poročilo PU Celje: 15. 9. 2014


PolicijaV soboto se je na območju Vranskega zgodila tragična nesreča, v kateri sta umrla 30-letni voznik in njegova 17-letna sopotnica.

Voznik je v soboto okoli 6. ure zjutraj, ko je bila vidljivost zaradi močnega deževja in nasploh neugodnih vremenskih razmer izredno slaba, vozil tovorno vozilo po lokalni cesti, iz smeri regionalne ceste proti AMZS Centru varne vožnje Vransko. Pri mostu, kjer je neurje močno izpodkopalo vozišče in uničilo most, je zapeljal v strugo potoka. V sobotnih  dopoldanskih urah so približno 1 km od kraja nesreče v strugi potoka Bolska našli prazno hudo poškodovano vozilo in nato okoli 13. ure v strugi potoka Bolska, na območju Kaplje, tudi mrtvo 17-letno dekle, sopotnico v vozilu.

Včeraj dopoldne so v iskalni akciji, približno 50 metrov višje od kraja, kjer so našli vozilo, našli še truplo 30-letnega voznika, zagozdeno v vejevju še vedno naraslega potoka. V iskalni akciji, ki je potekala vse od Vranskega do Tremarij, je sodelovalo 141 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Vrbje, Griže, Petrovče, Drešinja vas, Levec, Šempeter, Žalec, Prebold, Matke, Sveti Lovrenc, Šešče, Latkova vas, Kaplja vas, Groblja, Vransko, Prekopa, Ločica pri Vranskem, Kapla, Pondor, Ojstriška vas, Loke, Babno, Ostrožno ter Poklicne gasilske brigade Celje ter policisti Policijske postaje Žalec.

Neurje je tudi sicer na našem območju naredilo veliko škode na objektih in cestah. Nekaj lokalnih cest je zaradi odstranjevanja posledic močnega deževja še vedo zaprtih.

Od ostalega dogajanja policisti PU Celje izpostavljajo dva vloma v stanovanjski hiši v Žalcu. Iz ene je storilec ukradel nekaj gotovine, iz druge, v kateri trenutno nihče ne živi, pa manjšo kuhinjo.

Na območju Žalca je v petek ponoči neznani storilec vlomil v gradbeno barako in ukradel več kosov različnega električnega orodja, vrednega okoli 1.000 €.

Vlom v zabojnik so policisti v soboto obravnavali v Okonini. Pogrešajo več traktorskih pnevmatik in pnevmatik za osebna vozila. Lastnik povzročeno škodo ocenjuje na okoli 50.000 €.