Odprto člansko državno prvenstvo v slalomu (kajak) in koncert Neishe na Špici v Celju (foto, video)


DSCN5961 (Kopiraj)Pretekla sobota je bila na kajakaškem poligonu na Špici v Celju športno obarvana, saj je potekalo odprto člansko državno prvenstvo v slalomu v kajaku na divjih vodah.

Pestro dogajanje se je začelo že dopoldne s kvalifikacijami, ob enih popoldne pa so potekale finalne vožnje, ki so jih nasledile še moštvene vožnje. Po dnevnem dogajanju je ob peti uri popoldne potekala razglasitev rezultatov, ki ga je zaokrožil kocnert Neishe z ansamblom, sledila pa je še nočna tekma za pokal Celja.

Celjska Špica je ob tem dogodku zabeležila dober obisk in odlično druženje, ki se je v družbi Neishe in njene glasbe nadaljevalo še pozno v noč.

DSCN5524 (Kopiraj)Poleg slovenskih tekmovalcev so nastopili  predstavniki Hrvaške, Srbije, Italije, Avstrije ter Bosne in Hercegovine, obiskovalci pa so lahko spremljali tudi vožnje nekaj najboljših slovenskih reprezentantov. V konkurenci kajakašev si je naslov državnega prvaka priveslal član domačega kluba Nivo Celje Simon Brus, ki je bil najboljši že v prvi vožnji. Drugo mesto si je priveslal Luka Čižman iz tacenskega kluba, na tretje mesto pa se je uvrstil še en član KKK Tacen Žan Jakše.

Brez večjih presenečenj se je razpletla preizkušnja kajakašic. Urša Kragelj je zmagala pred Ajdo Novak  in klubsko kolegico Aljo Kozorog. Naslov državnega prvaka si je priveslal svetovni podprvak Benjamin Savšek. V razvrstitvi državnega prvenstva je srebro pripadlo Blažu Cofu, tretji pa je bil Simon Hočevar.

Naslov prvakinje med kanuistkami si je priveslala Alja Kozorog, na drugo mesto pa se je uvrstila Nina Bizjak. Bronasta kolajna je pripadla Ajdi Novak, ki je nastopila tako med kajakašicami, kanuistkami kot med kanuističnimi dvojci.

Med dvojci je zmagaostala v Kajak klubu Soške elektrarne. Zanjo sta poskrbela mladinska reprezentanta Tine Kancler in Jakob Jež. Na drugo mesto sta priveslala letošnja svetovna prvaka v spustu na divjih vodah Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, tretja pa sta bila predstavnika KK Simon, Simon Hočevar in Juš Javornik.

DSCN5885 (Kopiraj)Posamičnim tekmam državnega prvenstva so sledile še tradicionalne ekipne preizkušnje. V konkurenci kajakašev so najboljše vožnje izpeljali Simon Brus, Martin Srabotnik in Teo Karner. Drugo mesto so si priveslali člani Kajak kluba Soške elektrarne Jakob Jež, Niko Testen in Tine Kancler, tretji pa so bili predstavniki KKK Ljubljana Anže Urankar, Domen Tominec in Lenart Zore.

Med kajakašicami so zmagale članice prve ekipe KK Soške elektrarne Urša Kragelj, Alja Kozorog in Nina Bizjak, drugo mesto je pripadlo članicam KKK Ljubljana Ajdi Novak, Teji Vrbnjak Erbežnik in Neži Jarc, tretje pa so bile članice druge ekipe KK SE Eva Jeklin, Živa Kavs in Beti Medved.

V kanuju so slavili člani KKK Tacen Benjamin Savšek, Jure Lenarčič in Blaž Cof. Drugo mesto so si priveslali kanuisti KK SE Jakob Jeklin, Marko Čivčija in Žiga Taljat, tretji pa so bili člani druge ekipe Tacna Klemen Vidmar, Leon Breznik in Andrej Črepinšek.

Dogodek lahko sicer podoživite v bogati fotogaleriji, ki smo jo posneli na samem dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=677]

polsi-udar-redna-klik