Policijsko poročilo PU Celje: 5. 11. 2014


PolicijaVčerajšnje dogajanje  na našem območju so v največji meri zaznamovale tri hišne preiskave v sklopu obsežne kriminalistične preiskave sumov nepravilnosti pri poslovanju elektro energetskega podjetja iz Šoštanja. Preiskave so potekale zaradi  utemeljitve sumov storitev kaznivih dejanj  pranja denarja, pridobljenega s storitvijo kaznivih dejanj, zlorabe položaja ali pravic  pri rekonstrukciji oziroma pri nabavi tehnološke opreme elektro energetskega podjetja. Trem osebam so kriminalisti včeraj odvzeli prostost in jih pridržali. Enega od njih so v poznih popoldanskih urah izpustili na prostost, dva pa sta še vedno v policijskem pridržanju.

V nadaljevanju še o ostalem včerajšnjem dogajanju.

Zjutraj so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec s parkirišča stanovanjskega bloka na Škapinovi  ulici v Celju ukradel osebno vozilo Renault Clio, črne barve, letnik 2004, 1,5 DCI, reg. št. CEP8-631.

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni tudi o vlomih v štiri parkomate v Celju in sicer na Vrunčevi in Oblakovi ulici, na Teharski cesti  in na parkirišču Trubarjeve ulice. Parkomata na Vrunčevi in Oblakovi  ulici mu je uspelo odpreti, druga dva pa ne, ju je pa poškodoval. V nobenem od parkomatov ni bilo denarja. S poškodovanjem pa je lastnikom povzročil za dobrih 2.000 € škode. V poznih popoldanskih urah je neznanec vlomil še v parkomat na Aškerčevi ulici v Celju. Tudi v tem primeru je bil parkomat prazen, 500 € škode pa je storilec povzročil s poškodovanjem parkomata.

V Lepi Njivi, na območju Policijske postaje Mozirje, so včeraj policisti obravnavali nesrečo pri delu. Trije domačini so nameravali v gozdu pripraviti  drva za zimo. Eden od njih, 37-letni moški, je med razlaganjem orodja s traktorske prikolice padel iz nje in se hudo poškodoval.

V Šentjurju, na Cesti Kozjanskega odreda, so policisti obravnavali vlom v  starejšo nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih podatkih je storilec odnesel vrtalni stroj in kotno brusilko