Vabimo na koncert Vlatko Stefanovski Trio v Plesni forum Celje – vstopnice 40% ceneje


vlatko-naslovnaV četrtek, 20.11. 2014 ob 20.uri ljubitelje vrhunske kitarske glase v Plesnem forumu Celje čaka prava poslastica.

Po skoraj petih letih se na oder tega priljubljenega kulturno-umetniškega kluba vrača Vlatko Stefanovski trio, ki velja za prvovrstno glasbeno zasedbo na svetovni ravni.
Vlatko Stefanovski je rojen 1957 v Prilepu v Makedoniji. Kitaro je začel igrati, ko je imel 13 let. Že v mladostniških letih je osnoval skupino Leb i sol, ki je postala ena največjih skupin na nekdanji jugoslovanski glasbeni sceni. Igrali so posebno glasbo, mešanico makedonskih tradicionalnih neobičajnih ritmov in takratnega rocka. Leb i sol so izdali kar 14 plošč in imeli turneje po vsem svetu.

Kasneje je Vlatko Stefanovski pričel z izjemno uspešno samostojno kariero. Njegov prvi solo izdelek “Kauboji i indijanci” (1994) je predstavil njegov samosvoj glasbeni izraz: na njej je slišati vplive ambientalne glasbe, etna in klasičnega bluesa. Drugi album “Sarajevo” (1995) je bil Unicefov projekt.

Leta 1996 je osnoval električni trio, prvi album pa so izdali leta 1998. Leto poprej je napisal tudi glasbo za filma “Gipsy Magic“in turški film “Journey To The Sun”, ki je leta 1999 pod režijsko taktirko Yesima Ustaogla prejel dve nagradi na berlinskem filmskem festivalu. Leta 1998 je izdal tudi album “Krushevo“, pri katerem je sodeloval tudi sloviti kitarist Miroslav Tadić. Album je izdala japonsko-ameriška diskografska hiša MA Recordings.

Zadnjih nekaj let  je Vlatko sodeloval tudi z drugimi svetovno znanimi glasbeniki kot so Manu Katche, Pino Paladino ,  Toni Levin, Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Jan Akkerman,Theodosii Spassov, Allan Holdsworth ,  John McLaughlin,Gibonni (tudi na koncertu v Plesnem Forumu Celje) in še z mnogimi drugimi vrhunskimi glasbeniki.

Vlatko je sodeloval in snemal  tudi s številnimi orkestri in amsambli svetovnega sloves kot so London Simphony Orchestra, MDR Leipzig Simhony Orchestra, Monte Carlo Philcharmony Orchestra,Tonkunstler Orchestra from Vienna,Simhonieta Orchestra from Sophia,Slovenian philharmony orchestra in drugimi.

VLATKO STEFANOVSKI TRIO : VLATKO STEFANOVSKI – solo kitara
DJOKO MAKSIMOVSKI  – bas kotar
DEJAN MILOSAVLJEVIĆ – bobni

Vstopnina 25 eur,rez.in inf. Plesni forum Celje 031 413409, št.mest – malo…..

vlatko-vmes

S CELJE.INFO NA KONCERT VLATKO STEFANOVSKI TRIO V PLESNI FORUM 40% CENEJE

Kot je že praksa za dogodke v Plesnem forumu, na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo 8 vstopnic za koncert Vlatko Stefanovski trio 40% ceneje.

Cenejše vstopnice naročite tukaj:

polsi-vlatko-klik