Nogomet: Celjani prvenstvo nadaljujejo z dvema zmagama, Verbič znova v slovenski reprezentanci


prvaligalogoCeljani so na zaostali tekmi 22. kroga na koprski Bonifili z zadetkom Lendrića premagali ekipo Luke Koper, v nedeljskem obračunu pa po zadetku Miškića na gostovanju odpravili še ekipo iz Radomelj. V 25. krogu državnega prvenstva bodo Celjani v soboto, 21. marca na Areni Petrol gostili NK Olimpija. Tekma bo ob 16:00.

V sredo, 11. marca so celjski nogometaši na koprski Bonifiki odigrali zaostalo tekmo 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti ekipi Luka Koper. Srečanje so rumeno-modri dobili po zadetku Lendrića.

Prvo priložnost na tekmi so si priigrali domačini, vendar je celjska obramba dobro odreagirala in preprečila nevarnost. Nekaj minut kasneje je sledila priložnost za Celjane, ko je poskušal Sunny, kmalu za tem pa še Bajde. Kljub lepim priložnostim na obeh straneh se je prvi polčas končal brez zadetkov.

V drugem polčasu srečanja so Celjani začeli napadalno. Lendrić je dvakrat poskusil proti vratom Kopra, vendar je njegov strel prvič zletel mimo gola, drugič pa se je izkazal koprski vratar Simčič. Bolj nevarni so v drugi polovici tekme postali tudi domačini, pri čemer se je z dobrimi obrambami izkazal celjski vratar Kotnik. Celjani so v 90. minuti končno zatresli mrežo nasprotnikov. Po odlični asistenci Benjamina Verbiča je zadel Ivan Lendrič, ki je rumeno-modrim tako priboril nove tri točke.

Vir: NK Celje
Vir: NK Celje

Rezultat

FC LUKA KOPER – NK CELJE 0:1

Strelci

NK Celje: Ivan Lendrič v 90. minuti. 

Postava NK Celje:  Kotnik, Klemenčič, Krajcer, Soria, Vidmajer (46′ Jakolić), Miškić, Vrhovec, Jeslinek (46′ Lendrić), Bajde (88′ Kubo), Verbič, Sunny. Trener Simon Rožman.

*

V nedeljo, 15. marca je sledila nova tekma državnega prvenstva, na kateri so Celjani gostovali pri Kalcerju iz Radomelj. Nogometaši iz Celja so znova slavili, tokrat po zadetku Miškića.

Celjani so tekmo začeli dobro, ko je proti vratom nasprotnika naprej nevarno sprožil Krajcer, nato pa še Miškić. Sledila je vratnica Sunnyja ter nevarni poskus Verbiča in Yuta. V 42. minuti je bil za Celjane natančen Miškić, ki je zadel po podaji Verbiča in postavil končni rezultat prvega polčasa.

Tudi v nadaljevanju srečanja so bili vseskozi nevarnejši Celjani. Domačine je pred zadetkom kar štirikrat rešila vratnica. Dvakrat po poskusu Verbiča ter po enkrat po strelu Lendrića in Bajdeta. Celjani so zabeležili nove tri točke in se povzpeli na trenutno 2. mesto na lestvici Prve lige Telekom Slovenije.

Strelec zadetka za Celje, Danijel Miškić. (Vir: Prva Liga)
Strelec zadetka za Celje, Danijel Miškić. (Vir: Prva Liga)

Rezultat

NK RADOMLJE – NK CELJE 0:1

Strelci

NK Celje: Danijel Miškić v 42. minuti.

Postava NK Celje: NK Celje: Kotnik, Jakolić, Krajcer, Soria, Vidmajer, Jugović (82′ Jeslinek), Kubo (46′ Bajde), Vrhovec, Miškić, Verbič, Sunny (60′ Lendrić). Trener Simon Rožman.

Trenutna lestvica državnega prvenstva: 

1. Maribor – 53 točk

2. Celje – 49 točk

3. Domžale – 48 točk

4. Olimpija – 42 točk

5. Zavrč – 35 točk

6. Luka Koper – 31 točk

7. Rudar – 29 točk

8. Gorica – 19 točk

9. Krka – 19 točk

10. Radomlje – 12 točk

*

Vir: NK Celje
Vir: NK Celje

Na spisku Slovenske nogometne reprezentance se je znova znašel celjski nogometaš Benjamin Verbič. Trenutno najučinkovitejši nogometaš Prve lige, ki je zadel devetkrat in temu dodal še osem asistenc bo tako kandidiral za nastop na tekmah proti reprezentancema Katarja in San Marina.

aV