Klavrna udeležba na protimigrantskih protestih v Celju (foto)


protest-celje-naslovnaFacebook skupina Celje proti migrantskemu centru je v soboto, 5. marca organizirala “mirni shod proti migrantom in migrantskim centrom v Celju”.

Skupini, ki ima 216 “všečkarjev”, je na protest pred mestno hišo uspelo pripeljati le kakšnih 25 posameznikov.

Članica skupineAlenka Gorican je ob tem zapisala: “Knežje mesto je zaspano. Čeprav imajo v centru določene kar tri lokacije, je očitno mnogim ljudem vseeno zase in za mesto. Slovenec jih pač mora krepko dobiti po glavi, da se zgane. Mi ne sodimo med tiste brezbrižneže in zato smo v akciji.”

Nad slabo udeležbo je bila razočarana tudi nekdanja poslanka in podpredsednica SDS, Celjanka Sonja Ramšak, ki se je na Twitterju vprašala, zakaj pred mestno hišo ni novega predsednika SLS: “Na protestu PROTI migrantom v Celju le 25 ljudi! Kje je Zidanšek s svojimi sledilci, ki zahteva od vlade zaprtje meja?”

ramsak-protest

protesti-celje-1

Anketa na Celje.info: večina bi protestirala proti migrantom

Drugačno razpoloženje do migrantskih centrov v Celju pa je med sodelujočimi v naši anketi. KAr 57 odstotkov glasujočih pravi, da je proti centrom v Celju in da so za to pripravljeni tudi protestirati.

Dolgoročno namestitev migrantov v svojem mestu brezpogojno podpira 13 % vprašanih, 11 % pa v primeru ustreznega varovanja.

V anketi še vedno lahko sodelujete.

protest-celje-vmes

vir foto: Facebook – Alenka Gorican