Policijsko poročilo PU Celje: 16. 5. 2016


PolicijaSobotno dogajanje je zaznamoval hud padec otroka v trgovini trgovskega centra v Celju. Otrok, ki je stal ob stekleni ograji v zgornjem nadstropju trgovine, naj bi po za zdaj zbranih podatkih z rokami segel na drsni del ograje tekočih stopnic in pri tem padel z višine približno osmih metrov v globino v prazen prostor med drsnimi stopnicami in stekleno ograjo.

Pri padcu se je izredno hudo poškodoval. Otroka so takoj po dogodku z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje, nato pa s helikopterjem v Univerzitetni klinični center v Maribor. Po trenutno zbranih podatkih je tuja krivda izključena. Vse kaže, da je šlo za splet izredno nesrečnih okoliščin. Preiskava o nesrečnem dogodku še poteka.

V Vinski Gorici so policisti v petek obravnavali tatvino motokultivatorja, po oceni lastnika vrednega okoli 700 €. Delovni stroj je bil parkiran v gospodarskem poslopju.

Na Kersnikovi ulici v Celju je storilec vlomil v stanovanjsko hišo in odnesel vrednejšo amforo.

Stanovalce Čopove ulice je v soboto popoldne presenetila nepričakovana zapora ulice. Policisti so bili obveščeni o najdbi sumljivega lesenega kovčka na parkirišču ob stanovanjskem bloku. Ker je kazalo na sumljivo vsebino, so predstavnik Specialne enote kovček razstrelili. V kovčku ni bilo najdenih nevarnih stvari.

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec v Bevčah pri Velenju izpod nadstreška v bližini stanovanjske hiše ukradel osebno vozilo KIA Ceed registrskih številk CE DE 150. Pred tem je iz hiše ukradel avtomobilske ključe, denarnico z gotovino in telefonski aparat.

Na Robovi ulici v Celju so policisti včeraj obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel denarnico z gotovino.

V Štorah je neznanec vlomil v poslovne prostore. Odnesel je prenosno blagajno z nekaj gotovine.