Policijsko poročilo PU Celje: 29. 6. 2016


PolicijaTekom včerajšnjega dne so policisti PU Celje opravili oglede krajev 16 prometnih nesreč, v katerih sta bila dva udeleženca huje, pet pa lažje telesno poškodovanih, ostale so se končale z materialno škodo na udeleženih vozilih in cestnih objektih. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so dvema kršiteljema zasegli osebni vozili.

Na področju varnosti cestnega prometa je negativno izstopala prometne nesreče, ki se je zgodila v zgodnjih večernih urah včerajšnjega dne.

Med vožnjo osebnega avtomobila je 40-letna domačinka včeraj zvečer okoli devetnajst tridesete ure, v kraju Mušenik, v Črni na Koroškem, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, zapeljala z regionalne ceste v jarek narasle struge reke Meže.

Pred prihodom reševalcev in policistov je sama nepoškodovana prišla iz osebnega avtomobila. Med ogledom kraja prometne nesreče so policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola.

Po pravilno opravljenem preizkusu ji je elektronski alkotest Drager pokazal koncentracijo 0,69 mg/l (1,38 g/kg) alkohola v litru izdihanega  zraka. Zaradi kršitve 4. točke 5. odstavka 105. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-1E) ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje.

Za storjeni prekršek vožnje pod vplivom alkohola je predpisana globa najmanj 1.200 €, vozniku motornega vozila pa se izreče 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenje.