Športni pregled: Košarkarice pokalne podprvakinje, rokometaši poraženi v Kielu


Celjski rokometaši so minuli vikend gostovali pri evropskem prvaku Kielu in (pričakovano) doživeli visok poraz. Košarkarice so igrale na zaključnem turnirju slovenskega pokala, kjer so v finalu izgubile proti kranjskogorskemu HiT-u. Nogometaši so še drugo zaporedno tekmo končali brez zadetkov.

Rokomet: Visok poraz v Kielu
V predzadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov v rokometu so člani RK Celje Pivovarna Laško gostovali v Kielu. Domači so že pred srečanjem veljali za favorite, kar so na parketu več kot upravičili. Že do polčasa so si priigrali 7 zadetkov prednosti. Prednost je do konca srečanja narasla na 16 golov. Pri porazu s 43:27  je bil najboljši strelec Celjanov Gašper Marguč z 8 zadetki, Nejc Poklar jih je dodal 5.  Pri domačih je 8 golov dosegel Jerome Fernandez, 7 Henrik Lindström in 6 Momir Ilič.

Trener Miro Požun je po tekmi povedal: “Igrali smo proti najboljšemu rokometnemu klubu na svetu. Za večino igralcev, predvsem mlajše, je bilo to seveda veliko doživetje, po drugi strani pa za nekatere tudi razočaranje. Na tej tekmi smo prišli do realne slike – da je v tem trenutka kakovostna razlika med nemškim in našim klubom zelo velika. Kljub temu lahko iz tekme potegnemo tudi pozitivne stvari, saj so lahko predvsem mladi igralci videli, da samo delo prinaša rezultate. Pričakujem, da bodo vsaj nekateri med njimi pri tem uspeli, da bomo kot moštvo še bolj kompaktni in da bo tudi rezultatska krivulja šla navzgor.”

Celjani na lestvici skupine A ostajajo na 4. mestu, ki še vodi v izločilne boje. V zadnjem krogu bodo v dvorani Zlatorog gostili Barcelono.

TSW Kiel : Celje Pivovarna Laško 43:27 (23:16)
Zapisnik

Rezultati in lestvica

Poročanje www.rk-celje.si: Evropski prvak Kiel upravičil vlogo favorita

Košarka: Celjanke poražene v finalu pokala
Minuli konec tedna je Kranjska Gora gostila zaključni turnir četverice slovenskega pokala za ženske. Celjanke so v petkovem polfinalu premagale igralke mariborskega AJM. Pri zmagi 75:69 je bila strelsko najbolj razpoložena Nika Barič, ki je dosegla 31 točk. V sobotnem finalu so se pomerile z igralkami ŽKK HiT Kranjska Gora. Srečanje je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko so si Gorenjke nabrale 21 točk prednosti. Razliko so mirno obdržale do konca in se veselile naslova pokalnega zmagovalca. Tudi tokrat je bila pri Celjankah najboljša strelka Baričeva, ki je dosegla 19 točk. S tem je tudi postala najboljša strelka turnirja. Pri zmagovalkah pa je bila najbolj razpoložena Martina Ostreman s 27 točkami.

Celjski trener Damir Grgič je po tekmi povedal “Čestitke ekipi kranjskogorskega HiT-a. To sezono igrajo res izjemno. Ne le proti nam, temveč proti vsem tekmecem. Čestitke še enkrat celotnemu strokovnemu štabu ter košarkaricam. Naša ekipa proti Kranjskogorčankam enostavno igra z nekakšno blokado. Naše igre ne razvijamo tako kot v Mednarodni ženski košarkarski ligi IWBL. Kljub vsemu moramo ostati optimisti. Premoremo mlado ekipo, za katero je bila to velika šola in lepa izkušnja.”

Finale: Celje : HiT Kranjska Gora 70:86 (22:32, 14:25, 8:17, 26:12)
Statistika tekme

Polfinale: AJM : Celje 69:75 (17:19, 23:22, 18:16, 11:18)
Statistika

Poročanje spletnega mesta KZS: HiT prvič osvojil naslov prvaka

Nogomet: Drugi zaporedni remi brez zadetkov
Nogometaši CM Celja so v nedeljo gostovali v Kranju pri NK Triglav Gorenjska. Tekma se je končala brez zmagovalca in brez zadetkov, kar je po tekmi z Domžalami že drugi zaporedni tovrstni izid Celjanov v pomladanskem delu sezone. Celjani so prikazali dobro igro in si pripravili nekaj obetavnih priložnosti, a žoga ni želela za hrbet domačega vratarja Gracarja.

Triglav Gorenjska : CM Celje 0:0 (0:0)
Zapisnik

Rezultati in lestvica

Poročanje www.nkcelje.si: Po zelo dobri predstavi, točka s Triglavom

* FOTO: Košarkarice Celja so se prejšnji vikend veselile uvrstitve na zaključni turnir četverice v regionalni ligi, tokrat pa so jih v finalu pokala premagale igralke HiT-a

Pripravil Marko Kovačevič