100 let Celjana Ivana Cencena

17. 05. 2021 18:42

V Domu ob Savinji v Celju je bilo danes posebej praznično vzdušje. Njihov stanovalec Ivan Cencen je namreč dopolnil 100 let. Ob častitljivem jubileju so se mu poklonili tako stanovalci, zaposleni in vodstvo Doma ob Savinji, kot tudi predstavniki Mestne občine Celje, Krajevne skupnosti Pod gradom, Rdečega križa, Karitasa in seveda njegovi domači.

Gospod Ivan Cencen je bil nekoč avtobusni voznik pri Izletniku Celje, domoval pa je v Vegovi ulici na Polulah. Med prvimi mu je za njegov častitljiv jubilej čestitala direktorice doma Bojana Mazil Šolinc s svojimi zaposlenimi.

Današnji slavljenec je bil zelo vesel tudi obiska predsednika KS Pod gradom SašaFarčnika, predstavniceRK Pod gradom SilveDajčman ter vodje Karitasa pri Sveti Ceciliji Zinke Jazbec, ki ga večkrat na leto obišče. Čestitke mu je v imenu Mestne občine Celje prišel izreči tudi podžupan Vladimir Ljubek.

Še posebej pa je bil vesel svojega vnuka, ki je poskrbel za glasbo. Za popolno slavje so poskrbeli v domski kuhinji, kjer so spekli slastno torto, ki jo je stoletnik z užitkom pojedel, nakar je slavljenec preostanek dneva preživel s svojo družino.

Vsi prisotni so Ivanu Cencenu zaželeli obilo zdravja ter še mnogo lepih trenutkov.

“V Domu ob Savinji smo veseli, da imamo tudi takšne stanovalce, ki obeležujejo posebne obletnice, saj imamo veliko prednost v tem, da poslušamo zgodbe, lepe spomine iz njihovih časov,” so ob današnjem slavju med drugim zapisali v Domu ob Savinji.

foto: MOC in Dom ob Savinji

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,876 seconds.