100-letnica nogometa v Celju

05. 09. 2019 06:12

V Nogometnem klubu Celje letos praznujejo 100 let nogometa v Celju. V ta namen bo v soboto, 7. septembra 2019, ob 10. uri pred Mestno občino Celje na Trgu celjskih knezov odprtje panojske razstave o zgodovini nogometa na Celjskem. Razstava, ki sta jo pripravila Muzej novejše zgodovine Celje in Zgodovinski arhiv Celje, je nastala na pobudo Nogometnega kluba Celje.

Ob 12. uri bo sledila otvoritev novega večnamenskega športnega objekta na Skalni kleti, kjer bo svoje nove prostore dobil šolski nogometni center Nogometnega kluba Celje. Objektu je bilo 1. 7. 2019 izdano uporabno dovoljenje za prvo fazo gradnje, ki je zajemala izvedbo garderob za igralce, prostorov za sodnike, delegate, tribun za obiskovalce ter vse tehnološke prostore. V drugi fazi bo na podlagi gradbenega dovoljenja iz septembra 2018 izvedena finalizacija fitnesa, pisarn s pomožnimi prostori in prostorov za fizioterapijo.

Objekt je v pogodbenem roku zgradilo podjetje Mika dom, d. o. o., ki je bilo na javnem razpisu kot najugodnejši ponudnik izbrano za izvajalca del. Pogodbena vrednost je znašala 794.079,00 EUR, izvedba zunanje ureditve pa 82.558,59 EUR.

Za izvedbo projekta je podjetje ZPO Celje, d. o. o., uspešno kandidiralo na razpisu Fundacije za šport in pridobilo za leta 2019, 2020 in 2021 za izvedbo izgradnje več funkcionalnega športnega objekta Skalna klet nepovratna sredstva v višini 60.000,00 EUR.

Objekt bo slavnostno otvoril župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. Po odprtju sledi igralni dan vseh selekcij šolskega nogometnega centra Nogometnega kluba Celje.

Za otroke bo organizirana tudi likovna delavnica s celjskim slikarjem Daliborjem Borijem Župančičem.

Sebastijan Weber, soavtor razstave, višji kustos v Muzeju novejše zgodovine Celje: »Razstava, kot jo predstavljamo, prinaša pred javnost predvsem izbor slikovnega gradiva, ki priča o bogati in pestri zgodovini celjskega nogometa. Poudarek razstave je predvsem na organizacijski obliki klubskega nogometa in njegovih vrhuncev vse od leta 1919 pa do danes.«

Miloš Rovšnik, predsednik Nogometnega kluba Celje: »Z velikim spoštovanjem do zgodovine celjskega nogometa sem zelo ponosen, da lahko kot trenutni predsednik Nogometnega kluba Celje sodelujem pri obeležitvi 100 let nogometa v Celju. Ob tem se iskreno zahvaljujem vsem sedanjim in nekdanjim nogometašem, trenerjem in funkcionarjem celjskega nogometa. Zahvala tudi Mestni občini Celje in županu Mestne občine Celje Bojanu Šrotu za vso podporo športu v Celju.«

»Hej, bratje čili, židane volje, hitro le ven, na zeleno polje« – uvodni verzi himne Nogometnega kluba Kladivar. Spesnil Jože Zupanek, uglasbil Radovan Gobec.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,576 seconds.