14. Festival prostovoljstva: to so naj prostovoljci minulega leta v Celju

23. 04. 2019 13:23

Za nami je že 14. Festival prostovoljstva, ki je bil prirejen v okviru Informacijske točke EU Europe Direct Savinjska in v sodelovanju z Mestno občino Celje. V atriju Celjskega mladinskega centra so pripravili bogat spremljevalni program in ga kronali z razglasitvijo naj prostovoljcev v letu 2018.

Festival prostovoljstva je namenjen promociji in razvijanju prostovoljnega dela na Celjskem, osveščanju javnosti o aktivnostih, ki jih izvajajo prostovoljci.  prostovoljcem za vse ure, ki so jih namenili prostovoljstvu.img_7810-kopiraj Organizatorji – Celjski mladinski center,  so se zelo potrudili s kulturno-zabavnim programom. Dogodek je otvorila talentirana pevka Nina Lampret, pester program pa je povezoval Milan Ninić; predsednik in ustanovitelj humanitarnega društva Enostavno pomagam.

Na številnih stojnicah so se  predstavili: Sovenska vojska, PGD Celje – Gaberje, PGD Zagrad-Pečovnik, Slovensko društvo Hospic, JZ Socio Celje, Varna hiša Celje, Gimnazija Celje – Center in Društvo vodnih športov Posejdon.

V predstavitvi stojnic so obiskovalci lahko izvedeli, da Hospic praznuje že 20 let, prav tako kot tudi Posejdon. Predstavila se je tudi Ljudska univerza Žalec. Med posameznimi razglasitvami so nastopili plesalci srednjeveških plesov, otroci z vrtca Šmartno v Rožni dolini in ostali.

img_7822-kopirajimg_7828-kopirajimg_7838-kopirajimg_7831-kopiraj

In kdo so naj prostovoljci?

Komisija v sestavi predstavnikov Zavoda za šolstvo, Mestne občine Celje in Celjskega mladinskega centra, so bili tisti, ki so skrbno izbrali nagrajence tokratnega dogodka.

Nagrajence so izbrali na podlagi zbranih točk iz različnih dejavnosti, kot so razne delovne akcije, pomoč pri prireditvah, razni kampi, glasbene in ostale delavnice, delo v domu za starejše itd. Priznanja pa sta podeljevali podžupanja MOC Breda Arnšek in direktorica MCC Sonja Majcen v petih starostnih kategorijah.

Nagrajenci pa so bili naslednji:

I. starostna skupina (od 12 do 15 let): Tara Mušić (KUD Galiarda),

II. starostna skupina (od 16 do 19 let): Kristjan Veber (GCC) in David Starčević (Selezianski mladinski center Celje),

III. starostna skupina (od 20 do 29 let): Matevž Stropnik (Selezianski mladinski center Celje),

IV. Starostna skupina (od 30 do 60 let): Mojca Plevnik Žnidarec (I. gimnazija v Celju) in Peter Čepin Tovornik (Hospic),

V. starostna skupina (nad 60 let): Viktor Andrej Suša (Društvo vodnih športov Posejdon) in Franc Ivančnik (Zavod VOZIM).

Čestitke tudi vsem nominirancem.

F. G.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
319 queries in 2,806 seconds.