15 let Malega godalnega orkestra (foto)


Kako čas hitro teče … Že 15 let, odkar so strune prvič zazvenele skupaj v ubrani melodiji. Že 15 let, odkar je dirigentka Petra Arlati Kovačič prevzela izziv, voditi Mali godalni orkester Glasbene šole Celje. Včeraj smo se v dvorani Celjskega doma sprehodili po poti spominov in nostalgije.

Mali godalni orkester Glasbene šole Celje je ob praznovanju 15-letnice pripravil tematske sklope koncerta, v katerem so se izkazali z melodijami slovenskih zimzelenih popevk, italijanskih canzon in evrovizijskih uspešnic, vstopili smo v svet Brodwaya, koncert pa ni minil niti brez nepozabnih bratov Avsenik.

2mali-godalni-orkester-15-let-28-5-2018-2V skladbah so se predstavili izvrstni mladi solisti, pevci Lara Kramer, Urh Feldin, Neža Zevnik, Maša Malgaj, Matic Zakonjšek, Matic Dokler, Tilen Naraks, Živa Žohar, violinistka Nina Lilija Sotlar in čelist Bor Kračun Pižmoht ter solistka v zboru Amadea Begović.

Malemu godalnemu orkestru so se na odru pridružili pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju, ki ga uspešno vodi Tomaž Marčič. Rdečo nit večera je skozi večer ves čas držal v rokah Jurij Martinčič, ki jez vsemi zbranimi delil zgodbo Malega godalnega orkestra.

Leto 2018 bo se bo zagotovo usidralo v srca mnogim. Je leto jubilejev. V tem letu obeležujemo že 110 let javnega glasbenega šolstva v Celju. Kar nas navdaja s hvaležnostjo, da glasbeno izobraževanja ostaja dostopno. Za Petro Arlati Kovačič pa je še posebej drugačno: 15 let uspešnega delovanja orkestra, na Reviji godalnih orkestrov odlična oceno strokovnega ocenjevalca, osvojeno prestižno Gerbičevo priznanje za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja … med vsem tem pa še mnogo drugih, izjemnih spominov.

Vse najboljše.

foto: Glasbena šola Celje