20. Poletje v Celju 2016 prinaša pestro paleto prireditev


poletje_v_celju_2016_1Poletje v Celju, Knežjem mestu, letos obeležuje dvajseto obletnico. Vsled tega Zavod Celeia Celje pripravlja več kot 100 dogodkov, ki obsegajo področje kulture, glasbe in družabnega utripa. Seveda pa so organizatorji tudi letos pripravili nekaj novosti, ki bodo dodatno popestrili življenje v mestu. Sklop zvrstno raznolikih prireditev se bo odvijalo od 1. junija do 31. avgusta.

Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu, se tudi letos osredotoča na raznoliko vsebinsko ponudbo, ki ji bodo lahko ciljne javnosti sledile na že dodobra prepoznavnih prireditvenih lokacijah v mestnem središču. Pri pripravi programa so organizatorji sledili sodobnemu konceptu kulturnih dogajanj v urbanih prostorih, ki kulturo in umetnost postavlja v mestno središče, obiskovalcem omogoča večinoma brezplačne oglede in tako kulturno-umetniške dobrine približuje najširšim ciljnim javnostim.

Prireditvene lokacije na celjskih trgih in ostalih zanimivih lokacijah
Letos se bodo dogodki v okviru Poletja v Celju odvili na kar devetih lokacijah in sicer na Trgu celjskih knezov, Krekovem trgu, Glavnem trgu in Trgu pred mestnim kinom Metropol, Starem gradu Celje, pri Vodnem stolpu, v Knežjem dvorcu, atriju Celjskega mladinskega Centra in v lapidariju celjske knjižnice.

Več kot dobra napoved za številne koncerte, glasbene in gledališke nastope in festivale. Ena izmed letošnjih novosti bo mestna igralnica na Glavnem trgu, seveda bodo kreativna igrala namenjena vsem generacijam.

poletje_v_celju_2016_2

Na Stari grad prihaja Kino pod zvezdami
Eno izmed letošnjih novosti bo potekala v organizaciji Mestnega kina Metropol in sicer bodo filmske zvezde najsvetleje zasijale nad čudovitim grajskim dvoriščem celjskega Starega gradu. Med 27. julijem in 2. avgustom bodo na ogled izbrani aktualni naslovi in kar nekaj filmskih premier in predpremier, ki bodo popestrile tople poletne večere na kar 14 metrskem platnu.

Filmi bodo na sporedu ob 21.30, na prizorišče bo organiziran brezplačen avtobusni prevoz. Vstopnice bodo v predprodaji od 6. junija.

Vrhunec letošnjega Poletja v Celju muzikal in srednjeveška prireditev
Letošnjo dvodnevno prireditev Dežela celjska vabi (26. in 27. 8. 2016), ki je tudi eden vrhuncev Poletja v Celju, bodo izvedli na dveh lokacijah. Petkovo dogajanje se bo odvijalo v mestnem jedru, ki bo zaživelo v duhu srednjeveških glumačev, tržnične ponudbe in s srednjeveško kuliso vabilo k obisku sobotne prireditve na Starem gradu Celje, ki bo letos velik poudarek namenjala vsebinam za najmlajšo publiko.

V programsko ponudbo Starega gradu Celje so organizatorji letos vključili plesne večer (swing, tango, flamenco), ki jih soustvarjamo z v mestu delujočimi ustvarjalci in dopolnjujejo z nastopi priznanih slovenskih umetnikov.

Seveda pa je eden vrhuncev letošnjega poletja v Celju premiera prvega celjskega muzikala Veronika Deseniška. Muzikal bo obudil znamenito zgodbo o ljubezni, političnih spletkah in burni zgodovini Celjskih grofov. Premierno bo odigran na Starem gradu Celje 5. julija, ob 21h, ponovitev pa 11. julija.

poletje_v_celju_2016_3

Koncerti, Celjani Celjanom, Svet v mestu, festivali, mini festivalski ciklusi in Mestna plaža
Seveda tudi letošnji program Poletja v Celju ponuja pestro dogajanje. Kaj vse se bo odvilo, boste že v kratkem lahko spremljali v našem koledarju dogodkov, organizatorji pa bodo že v kratkem izdali priložnostno brošuro.

Pred kamero smo povabili direktorico Zavoda Celeia Celje, ki je izpostavila dogodke, ki se bodo odvijali poleti v Celju:

eH

polovicka_celje_klik1