24. tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote 2014 (foto in video)


klic_dobrote_2014_1Sinoči je v Dvorani Golovec v Celju potekal že 24. tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote, s katerim slovenska Karitas in RTV Slovenija vsako leto privabita številne obiskovalce, ki pomagajo Karitas zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Tudi tokrat so slovensko javnost z nastopi nagovorili številni slovenski in tuji glasbeniki.

Klic dobrote, imenovan tudi večer praznika dobrote, sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek, iz ljubljanskega studia pa je občinstvo in gledalce ter poslušalce prenosa s sebi lastno šegavostjo, ki pa vedno skriva tudi zrno razmisleka, nagovarjal Gregor Čušin. Klic dobrote je potekal v duhu letošnjega gesla “V družini sem doma”, s čimer so izpostavili problem številnih stisk družin in se zahvalili vsem posameznikom in družinam za njihovo solidarnost. Ves čas koncerta so se lahko gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim klicem preko darovanja aktivno vključili v akcijo. Telefonske klice so spremljali mladi prostovoljci Karitas in skavti.

Dogodka so se udeležili številni najvišji predstavniki politike v Sloveniji.
Dogodka so se udeležili številni najvišji predstavniki politike v Sloveniji.

Glavni namen dobrodelnega koncerta je bil tudi letos zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Do konca koncerta se je tako zbralo 141.300,00 evrov. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca koledarskega leta. Zbrana sredstva Klica dobrote so eden iz med pomembnejših virov za pomoč 22.000 družinam, ki jim pomaga Karitas v Sloveniji.

Na koncertu so bili letos poleg celjskega župana Bojana Šrota in njegovih sodelavcev tudi predsednik vlade Miro Cerar, predsednik državnega zbora Milan Brglez, novi ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, celjski škof Stanislav Lipovšek ter številni predstavniki politike in gospodarstva.

klic_dobrote_2014_3

Program so oblikovali OPZ Cicido GŠ Zagorje ob Savi, glasbenica Neisha, mlada Korošica Ditka, vokalna zasedba Vox Arsana, pevka Petra Gorše, člani skupine Gadi, ansambel Zupan ter letošnje predstavnice Nemčije v Köbenhavnu Elaiza. V spodnjem video posnetku lahko prisluhnete insertom njihovih nastopov.

klic_dobrote_2014_4

Ob koncu pa je zbrane nagovoril škof Metod Pirih, predsednik Slovenske Karitas, ki je med drugim izpostavil dobroto, ki jo ljudje vedno znova izkažejo na tovrstnih dogodkih ter se zahvalil za velikodušen odziv na številne stiske, ki so jih ljudje doživljali ob žledolomu in poplavah, spomnil pa se je tudi na solidarnosti ob poplavah v Srbiji in Bosni. V prvem video posnetku lahko prisluhnete celotnemu nagovoru škofa Piriha.

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2014.

Za družine v stiski lahko še vedno darujete. Svoje podatke izpolnite na dnu obvestila na spletni strani Karitas (klik!) in na dom boste prejeli položnico, preko katere boste pomagali družinam v stiski.

[simpleviewer width=100% height=700 id=739]

v/t/f: eH

polsi-wellness-klik