44. MOS: v Celju tudi predsednik DZ Germič in iranski veleposlanik Aghaeipour


Največji sejemski dogodek v tem delu Evrope vsako leto obiščejo številni politiki. Sejem je tudi letos uradno odprl predsednik vlade Borut Pahor, sejmišče si je že ogledala ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, predsednik Državnega sveta Blaž Kavčič, številni župani, poslanci in državni svetniki. V ponedeljek se je med razstavljavci sprehodil predsednik Državnega zbora Ljubo Germič, kmalu za njegovim obiskom pa si je sejmišče ogledal še veleposlanik Islamske republike Iran Mohammad Rahim Aghaeipour.

Pokrovitelj prispevka: InoxAndrej - montaža vseh vrst inox ograj. GSM: 070 732 977, epošta: [email protected] , www.inoxandrej.com

Ljubo Germič je ob obisku 44. MOS posebno pozornost namenil inovativnim podjetnikom in podjetjem, ki se ukvarjajo s pridobivanjem energije iz obnovljivih virov ter tujim razstavljavcem. »Veseli me, da sem srečal veliko mladih podjetnikov z inovativnimi idejami, ki predstavljajo svoje dosežke,« je po ogledu sejma povedal Germič. MOS obišče vsako leto in nad njim je vedno navdušen, saj ga po njegovem mnenju odlikuje dobra organizacija za kar gre priznanje družbi Celjski sejem. Tudi sporočila razstavljavcev, s katerimi se je pogovoril ob ogledu sejma, so ga navdala z optimizmom.

Nekaj utrinkov z Germičevega ogleda MOS in pogovor, ki ga je z njim pripravila ekipa sejemskega press centra si oglejte v spodnjem posnetku.

“Kot veleposlanik Islamske republike Iran imam interes, da vzpostavim čim več kontaktov med različnimi iranskimi in slovenskimi podjetji in drugimi gospodarstveniki,” je povedal veleposlanik Mohammad Rahim Aghaeipour, ki meni, da lahko obiskovalci na MOS vidijo veliko poslovnih priložnosti, ki jih ponuja ta sejem. Iran vsekakor ponuja obilo možnosti za gospodarsko sodelovanje, s čimer se strinja tudi veleposlanik. “Osnova za sodelovanje med Iranom in Slovenijo nedvomno obstaja. Lahko omenim, da bo naslednji teden Iran obiskala slovenska gospodarska delegacija z generalnim direktorjem Direktorata za gospodarsko diplomacijo Vladimirjem Gasparičem na čelu. Gašpariča bo v Iranu spremljalo skoraj dvajset slovenskih podjetij,” je dejal iranski veleposlanik, ki je mnenja,  da bi bilo dobro Slovenijo bolje predstaviti v Iranu, prav tako pa bi bilo koristno tudi Iran celoviteje predstaviti v Sloveniji. “Evropska regija je za Iran izjemno pomembna. Z vsako regijo, za katero ocenimo, da je z njo možno dobro sodelovanje, tudi vzpostavimo stike. To velja še posebej za Slovenijo, saj tukaj vidimo dobre gospodarske možnosti za sodelovanje.”

Ostale sejemske novice
Na celjskem sejmišču podelili sejemska priznanja

44. MOS: sejmišče obiskal Dejan Zavec in zvezde Zajtrka petelinov

Župani na MOS o črpanju evropskega denarja, okreplejno sodelovanje slovenske in makedonske obrtne zbornice

MOS Celje 2011: otvoritev v znamenju pozivov po krepitvi slovenske konkurenčnosti

Program MOS Celje 2011

FOTO: Predsednik DZ Ljubo Germič in Iranski veleposlanik Mohammad Rahim Aghaeipour sta se srečala, ko je prvi zapuščal, drugi pa prihajal na sejem

t/f: mK