5. humanitarni tek v boju proti debelosti kljub slabemu vremenu uspel


Minulo soboto se je pred Pušn šankom »Pr’ Tini« kljub oblačnemu vremenu zbralo lepo število ljubiteljev športa, narave, rekreacije in zdravega načina življenja. Tekači in pohodniki, ki so se jim pridružili tudi učenci Osnovne šole Lava iz Celja, so se v ritmu mladosti s pomočjo zumbe in plesalcev plene šole Blue Butterfly Dance ter Kaje iz Top Fita najprej dobro ogreli ter se nato podali na start 2-, 4- ali 8- kilometrske preizkušnje po poteh okoli Šmartinskega jezera.

Znak za start 5. humanitarnega teka/hoje v boju proti debelosti, Zdravo hujšam, so tokrat dali David Razgor, Žiga Mlakar, Gregor Potočnik in Nikola Ranevski, rokometaši rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, ki že vsa leta podpira delovanje in prizadevanja Fundacije Utrip humanosti.

»S tokratnim tekom smo, glede na vremensko situacijo, ki nas je spremljala zadnje dni vsekakor zadovoljni. Naš tek postaja tradicija in nekakšna napoved tekaške sezone na celjskem, česar smo zagotovo veseli. A je potrebno ob tem poudariti, da želimo z našimi aktivnostmi, med katere sodi tudi Humanitarni tek Migaj z mano predvsem in v prvi vrsti spodbuditi ljudi k zdravemu in aktivnemu vsakdanu. Le tako bomo lahko kos vsem naporom, ki nam jih nalagajo vsakodnevne obveznosti in le tako se bomo lahko razvijali tudi kot družba. Seveda pa danes brez pomoči in podpore sočloveka ne gre. In prav na želimo opozoriti z našimi dogodki. Vsi smo ranljivi in nikoli ne veš kdaj boš lahko prav ti potreboval pomoč. Vsak pa lahko pomaga, po svojih močeh,« je vtis z letošnjega teka strnil Gašper Puhan, predsednik uprave Fundacije Utrip humanosti, ki bo jeseni objavila že četrti razpis za podelitev štipendij mladostnikov obolelih za rakom iz  Savinjsko-šaleške statistične regije.

Čeprav rezultat tokrat ni bil v ospredju, so številni z veseljem primerjali dosežene rezultate in nato preverili stanje pripravljenosti in telesno sestavo s tehtanjem na posebni tehtnici pri stojnici Zavoda za zdravstveno varstvo Celje. Prav tako so lahko udeleženci preizkusili najnovejše modele tekaške obutve Salomon ali si izbrali ostale tekaške rekvizite. Veliki in mali so se lahko preizkusili tudi v hokeju. Pred koncem druženja pa so za veselje poskrbele še košarkarice celjskega Athleta, ki so med vsemi udeleženci izžrebale srečne nagrajence lepih, praktičnih nagrad.

Vsi, ki ste prvi del letošnje trilogije Migaj z mano zamudili imate že junija čas, da se pridružite ekipi Fundacije Utrip humanosti in zamigate za svoje zdravje in v podporo obolelih mladostnikov. Naslednji dobrodelni tek Migaj z mano se bo odvil v soboto, 8. junija 2013, v Velenju (Škalsko jezero). Tudi v Velenju se bo teklo na 2, 4 ali 8 kilometrov, ob tem pa bo najdaljša preizkušnja všteta tudi v točkovanje za Štajersko-koroški pokal.

S 5. Humanitarnim tekom/hojo v boju proti debelosti, Zdravo hujšam, se je začela nova sezona dobrodelnih tekov Migaj z mano. Dobrodelni teki Migaj z mano so športno-rekreacijske prireditve, ki spodbujajo zdrav, naraven in aktiven način življenja ter povezujejo vse ljubitelje tovrstnega življenjskega stila. Niso pa le športno tekmovanje, temveč s svojimi spremljevalnimi aktivnostmi vsako leto postanejo tudi zabaven družinski dogodek, ki hkrati dviguje zavest o pomenu pomoči tistim, ki našo pomoč zares potrebujejo.

Sezona dobrodelnih tekov Migaj z mano 2013 se bo zaključila z 2. dobrodelnim tekom Migaj z mano Žalec, ki bo potekal v nedeljo, 8. septembra in bo tekačem poleg teka/hoje na 2, 4 in 8 kilometrov ponudil možnost preizkusiti se v malem maratonu na 21 kilometrov.

t: Lifestyle natural – Naraven stil življenja, Lea Komerički

foto: Tine Eržen in Metka Majcen