50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja 2015: od 41. do 50. mesta


50-najvplivnejskih-2015-41-50Na Kozjansko.info začenjajo s podrobnejšimi predstavitvami aktivnosti najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2015.

Danes predstavljamo uspešne, ugledne in vplivne rojake, uvrščene od 41. do 50. mesta.

Nove člane na lestvici predstavljamo splošneje, medtem, ko tiste, ki so bili na lestvico uvrščeni že lani, obravnavamo predvsem z vidika njihovih aktivnosti v letu 2015, zraven pa pri vsakemu dodajamo povezavo do predstavitev na lestvicah v minulih letih.

Grafični puščični prikaz ponazarja uvrstitev uvrstitev posameznika glede na lansko lestvico najvplivnejših v letu 2014.

IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2015)
41 + 5

Prim. doc. dr. Gorazd Voga, dr. med.

Dekan in izredni profesor Visoke zdravstene šole v Celju je rojen leta 1953 in je aktiven predavatelj na mednarodnih simpozijih, sodeluje pa tudi z obema medicinskima fakultetama v državi.

V celjski bolnišnici je zaposlen od leta 1976, kjer je tudi koordinator internih oddelkov. Lanska uvrstitev (46. mesto)

42 povratnica

Maja Ratejimages_slike3_ured6_vplivni_maja_ratej

Ples, vodenje in pomoč pri organizaciji prireditev. Maja Ratej svoje talente dokazuje na različnih področjih. Njena prva ljubezen ostaja radio.Postala je nepogrešljiv novinarsko-moderatorske ekipe Radia Slovenija, natančneje Vala 202.Ob dnevnoinformativnih vsebinah pluje tudi na drugih področjih.

Je del ekipe oddaj o znanosti Frekvenca X, ki jo je Društvo novinarjev Slovenije na festivalu Naprej/Forward 2015 nagradilo s priznanjem za posebne in izstopajoče dosežke.

Čeprav se je ustalila v Domžalah, jo v domačih krajih pogosto srečamo kot priljubljeno voditeljico prireditev in okroglih miz, pri čemer se vse bolj uveljavlja tudi v prestolnici. Predlanska uvrstitev (50. mesto)

43 + 6

Darko But

Po mirnem začetku leta, večje naravne nesreče so Sloveniji v 2015 prizanesle, se je direktor Uprave RS za zaščito in reševanje ponovno na polno angažiral ob migrantskem valu, ki je čez Slovenijo pljusknil septembra minulega leta.

Skupaj s poveljnikom Civilne zaščite Slovenije Srečkom Šestanom sta bila na čelu organiziranja logistične in druge podpore nastanitve in transportu migrantov od hrvaške meje do Šentilja.

Občasno se je udeleževal tudi rednih dnevnih vladnih tiskovnih konferenc, kjer je zbrani množici novinarjev poročal o zadnjih aktivnostih Civilne zaščite pri skrbi za tranzitne goste iz bližnjevzhodnih nemirnih območij.Lanska predstavitev (49. mesto)

44 -11

Lucija Stupica Enbohm

Lanski Pranger, mednarodni festival pesnikov in prevajalcev, se je prvič zgodil brez Lucije Stupica v organizacijskem odboru.

Razdalja med Švedsko, kjer živi, in Kozjanskim, kjer vsako leto poteka festival, ki ga je pomagala postaviti na noge, je prevelika.V novem okolju še naprej pesni.

Dobila je nagrado za priseljene avtorje Klas de Vylder za leto 2014. Lanska predstavitev (33. mesto)

45 -2

Franc Žerak

V letu 2014 je prihodke povečal za milijon na 9,3 mio €. Podjetje je v tem času zaposlovalo 50 ljudi.Spomladi se je enkrat znašel na seznamu kršiteljev Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

V solastnišvu podjetja je tudi hotel Slatina v Rogaški Slatini. Konec prejšnjega leta so prenovili tudi spletno mesto, kjer ponujajo tudi recepte. Lanska predstavitev (43. mesto)

46 -28

Anita Koleša

Članica SMC je ena od 36 poslancev največje vladne stranke v državnem zboru. Nekdaj je bila šentjurska občinska svetnica pri LDS, pred izvolitvijo pa je bila vodja območje izpostave JSKD.

V DZ je podpredsednica komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu in članica odborov za kulturo, gospodarstvo ter notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Do konca leta 2015 je zastavila relativno skromnih 6 (šest) poslanskih vprašanj. Lanska uvrstitev (18. mesto)

47 povratnik

Sandi Čebularsandi cebular

V drugi sezoni pri KK Rogaška je bil s 17,7 točke najboljši strelec državnih podprvakov in bil 3. strelec lige. Razglasili so ga za naj športnika Rogaške Slatine za leto 2014.

Za piko na i uspešni sezoni mu je zmanjkal skalp “svojega” Tajfuna za državni naslov.V aktualni sezoni se je vrnil v matični klub v Šentjur, kjer je v ekipi Tajfuna najboljši strelec.

V ligi ABA povprečno dosega 13 točk in je tako prepoznaven tudi zunaj državnih meja. Pred kratkim je prvič postal tudi oče.

Na naši lestvici ga ni bilo vse od leta 2010, ko se je vrnil iz tujine v domači klub in sezono končal kot prvi strelec lige. Uvrstitev 2010 (37. mesto)

48 – 23

Jožef Čakš

Nekdanji priljubljeni župan občine Šmarje pri Jelšah po triindvajsetih letih županovanja deluje kot direktor JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah.Poleg matične knjižnice v Šmarju odlično delujejo tudi enote v Kozjem, Podčetrtku, Bistrici ob Sotli in Lesičnem, kjer lahko krajani obiskujejo urice pravljic, potopisna predavanja, v Kozjem pa že nekaj let deluje tudi UTŽO.

Tudi v minulem letu se je v Knjižnici Šmarje pri Jelšah, Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah in Muzeju baroka Šmarje pri Jelšah, odvilo zavidljivo število prireditev, kar bi lahko primerjali z letom 2014, ko se je zvrstilo približno 620 prireditev, obiskalo pa jih je skupno čez 28.000 obiskovalcev.

Eden njegovih zaključnih projektov županovanja – muzej baroka v Šmarju je letos poleti tudi uradno odprl vrata obiskovalcem in prešel pod odgovornost JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah. Lanska predstavitev (25. mesto)

49 +1Kristjan Gučekkristjan-gucek Večkrat nagrajeni igralec, član ansambla SNG Nova Gorica, je v lanskem letu sodeloval pri enem najuspešnejših projektov slovenskih televizij.Preizkusil se je v vlogi plejboja Tonija v nadaljevanki Ena žlahtna štorija, ki je vsak večer pred televizijske ekrane prikovala številne gledalce.

Ob rednem delu v gledališču se tako že pripravlja na tretjo sezono serije, ki jo bo Planet TV začel snemati letos.Ne le igra, tudi glasba je pomemben del umetnikovega opusa.

Nekdanji roker je zapel in odbrenkal Zalino pesem, uspešnico serije. Lanska predstavitev (50. mesto)

50 novinecFranc Preložnikpreloznik-franc V letu 2014, ko je podjetje, ki ima poslovno upravno enoto v Bukovžlaku pri Celju, obhajalo 20 let delovanja, je z 61 sodelavci, povečini visoko izobraženim kadrom, ustvaril 6 mio € prihodkov, kar je glede na leto poprej povečanje za 1,2 mio.

Doslej so vzpostavili avtomatizirano delovanje 11 toplarn v Sloveniji, Nemčiji, Italiji, na Nizozemskem in Slovaškem. Štiri leta minevajo, odkar izdelujejo tudi inteligentne proizvodne sisteme.

Ne izdelujejo standardnih izdelkov, temveč so v pomoč industriji pri posebnih zahtevah, ko je treba postaviti ali pripraviti novo proizvodno linijo na nov izdelek.

Lani je postal predsednik celjskega Kluba podjetnikov Zlatorog.

 

kuponi-petra-salon