Aktualna gradbena dela v Celju

06. 08. 2014 13:27

Mestna-obcina-CeljeTrenutno Mestna občina Celje izvaja sanacijo plazov na cesti Košnica-Liboje ter na odseku na Celjsko kočo. V mesecu avgustu bo MOC pristopila še k izvedbi pločnika in rekonstrukciji dela ceste v Košnici pri Celju, k rekonstrukciji lokalne ceste Jarmovec-Glinsko-Žepina, ceste Medlog-Lopata ter k nadaljevanju obnove Trnoveljske ceste.

Izvajalec del izvedbe pločnika in preplastitve dela ceste v Košnici pri Celju je VOC Celje, d. d., uvedba v delo bo v prihodnjem tednu. Obnovo lokalne ceste Jarmovec–Glinsko-Žepina bo izvedlo podjetje Brahigradnje, d. o. o., obnovljen bo približno 360 metrov dolg cestni odsek. Uvedba v delo bo konec meseca.

V prihodnjem tednu se bo začela 2. faza obnove Trnoveljske ceste z izgradnjo meteorne kanalizacije ter obnovo ceste in pločnika v dolžini približno 450 metrov (do odcepa za gasilski dom). Začelo se bo tudi z deli za obnovo ceste Medlog-Lopata, 1. faza, 1. etapa; obnovljen bo odsek od novega mostu čez reko Podsevčnico.

Do konca meseca avgusta bo Mestna občina Celje izvedla še sanacijo plazu s pilotno steno na cesti Košnica–Liboje. Prav tako bo do konca meseca končana sanacija dveh plazov na odseku ceste na Celjsko kočo.

V teku je javno naročilo za izbor izvajalca rekonstrukcije javne poti Šmartno v Rožni Dolini–Šentjungert. Pričetek del bo predvidoma v začetku meseca septembra. Obnovil se bo odsek ceste, ki pelje do turistične točke Sv. Kunigunda v dolžini 426 metrov.

Trenutno teče tudi postopek izbire izvajalca za izgradnjo nove meteorne kanalizacije in obnovo ceste na območju Škofja vas-Zadobrova. Obnova se bo začela takoj, ko bo izvajalec izbran.

 

 

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,032 seconds.