Big Band Žabe napolnil Lapidarij (foto, video)

23. 06. 2015 09:37

DSC00998Pretekli četrtek je v lapidariju na savinjskem nabrežju odmevala glasba Big Banda Žabe pod taktirko dolgoletnega dirigenta Romana Fonde. Kot gostje so se Žabam letos pridružili Sandra Feketija, Boštjan Korošec, Sanja Pesan, Amadea Begović, Živa Žohar in Sine Videčnik.

Topli četrtkov večer je množica preživela na Savinjskem nabrežju v družbi Celjanom dobro poznanega Big banda Žabe. Slednji svojo zgodbo pišejo že od leta 1946 ter so tako s swingom in jazzom postali prava ikona Celja. Ekipo, ki sestavljajo vrhunski glasbeniki – profesionalci in študentje – že vrsto let spremlja dirigent Roman Fonda.

Na odru se je zvrstilo kar 6 gostov, ki so s svojimi glasovi popestrili koncert in navdušili zbrane. Tako se je med prvimi na odru predstavila vsem dobro poznana pevka Sandra Feketija in zbrane očarala s skladbo Route 66. Boštjan Korošec, celjski baritonist,  se je s komadom The Lady is a tramp poklonil Franku Sinatri na koncu pa se poslušalcem predstavil še v dueto s Sando. Obiskovalce sta predvsem očarali najmlajši nastopajoči Amadea Begović in ne samo pevka ampak tudi aktivna članica Žab Živa Žohar (trobenta). S svojim odličnim nastopom sta pečat nedvomno pustila tudi Sanja Pesan in Sine Videčnik.

kolaž

Big Band Žabe so ponovno dokazali svojo izvrstnost. Skladbe so navduševale prav vsakega med obiskovalci, občudovanja vredni pa so bili predvsem njihovi solisti. Slednji so s svojimi improvizacijami risali nasmeške na obraze ne samo obiskovalcem ampak tudi ostalim članom Žab. Tekom večera je vladalo sproščeno vzdušje, marsikdaj pa so zbrane nasmejali  tako komentarji povezovalca, kot tudi hudomušni smeh nastopajočih, ki so jih vsake toliko lahko slišali iz zvočnikov.

Čeravno se je število poslušalcev po pavzi konkretno zmanjšalo, čemur je botrovala tudi znatno nižja temperatura, je dobro vzdušje ostajalo. Glasbeni večer se je zaključil s skladbo Ta noč je moja , tokrat v izvedbi Big Banda Žabe in Boštjana Korošca.

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije s koncerta in videa s kratkimi inserti.

[simpleviewer width=100% height=700 id=848]

Kristina Strašek

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin

 

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 0,808 seconds.