Bivši celjski študentski funkcionarji še vedno služijo z oderuškimi posojili?


Več deset Slovencev še vedno pestijo dolžniške obveznosti, ki jih imajo do slamnatih podjetij, domnevno povezanih z nekdanjimi vodilnimi v  propadlem Klubu študentov celjske regije, poroča Dnevnik.

Šlo naj bi za slamnata podjetja, ki si preprodajajo terjatve do fizičnih oseb iz Slovenije in zasegajo njihovo imetje. Po Dnevnikovih  navedbah gre za podjetja brez premoženja in poslovnih prostorov, njihovi uradni zastopniki pa so državljani Bolgarije, Makedonije ali ZDA. Ti podjetje ustanovijo na fiktivnem naslovu, to pa kasneje “ugasne” po tem, ko ga začnejo preiskovati kriminalisti ali prejme zahtevek za izvršbo, in terjatev do dolžnikov prenese na novo podjetje.

V Sloveniji naj bi bilo več deset oškodovancev, ki še vedno odplačujejo posojila z oderuškimi obrestmi. Med njimi je tudi 88-letnica, poroča Dnevnik. Okrožno tožilstvo v Celju je že pred tremi leti vložilo obtožni predlog zoper nekdaj pomembna študentska funkcionarja KŠCR Aleka Gradišnika in Danijela Kocipra, a se sodni postopek zoper njiju še ni začel.

Več o posojilnih prevarah nekdanjih celjskih študentskih funkcionarjev preberite v članku na spletni strani Dnevnika:
Desetletje stisk dolžnikov v primežu celjske posojilne hobotnice

* Fotografija je simbolična