Blagoslov motorjev in motoristov na Jožefovem hribu v Celju (foto in video)


Minulo nedeljo je na Jožefovem hribu v Celju potekal blagoslov motorjev, ki so ga že osmič organizirali člani motosekcije Elektro Celje. Blagoslova, ki je potekal v sončnem vremenu, se je udeležilo več kot 200 motoristov od blizu in daleč, ki so skupno prisostvovali pri sv. maši.

Tudi letos je bogoslužje vodil župnik Jože Planinšek, ki je nagovor in pridigo, ki ji lahko v celoti prisluhnete v spodnjem video posnetku, posvetil motoristom in varni vožnji ter blagoslovu, ki bo motoriste spremljal na njihovih vožnjah. Po maši je Planinšek blagoslovil vse motorje, ki so tudi tokrat skupno “zapeli” namesto cerkvenega zbora. Vsak motorist je prejel Marijino podobico.

Motosekcija Elektro Celje, ki je bila ustanovljena leta 2005, združuje preko 100 članov, ljubiteljev vožnje na dveh ali več kolesih. Član motosekcije lahko postane vsak, ki opravi test varne vožnje na poligonu. Člani so prisotni na številnih moto zborih po vsej Sloveniji in tudi v tujini. Poleg osnovnega poslanstva, ki je seveda vožnja in užitki, ki jih doživljajo ob tem, postavljajo kot prioriteto druženje in zabavo.

Pred kamero smo povabili člana motosekcije Elektro Celje Frenka Graheka in Dušana Kožarja, ki sta nam zaupala nekaj podrobnosti v zvezi z motosekcijo in blagoslovom, ki so ga organizirali že osmič, obenem pa sta se zahvalila župniku Jožetu Planinšku za blagoslov, ki že vrsto let potekla na Jožetovem hribu.

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=376]

v/t/f: eH