Blagoslov motorjev in motoristov pri sv. Jožefu v Celju (foto in video)


Minulo nedeljo je pri cerkvi sv. Jožefa v Celju potekal že tradicionalni 7. blagoslov motorjev in motoristov. Člani motosekcije Elektra Celje, ki so v želji po varni vožnji tudi letos blagoslov organizirali, so se znova odrezali odlično in privabili veliko število članov številnih klubov od blizu in daleč.

Župnik Jože Planinšek, ki je vodil nedeljsko mašo in blagoslov, je v nagovoru poudaril, da je blagoslov motorjev postavljen ob bok najprej praznovanju nedelje kot takšne, nato nedelje, ko se spominjamo Kristusovega vstajenja in velikonočne skrivnosti ter nedelje, ko se spominjamo 7. obletnice  izvolitve papeža Benedikta XVI. na papeški prestol.

Med drugim je župnik v nagovoru in kasneje v pridigi govoril o  tveganju, ki je sestavni del življenja motoristov in ki ga prav motoristi na nek način simbolizirajo. Zato je prav, da si vsake toliko vzamejo čas in razmišljajo o življenju ter se oprejo na tisto, kar je povsem trdno. Po besedah Planinška je potrebno znati združevati oboje: življenje in tveganje.

Župnik Jože Planinšek med blagoslovom.

Pri maši je kljub slabi napovedi vremena prisostvovalo okoli 200 motoristov in motoristk. Med blagoslovom, ko so namesto zborovskega petja “peli” motorji, so motoristi v dar prejeli rožni venček. Po maši je Planinšek vsem motoristom zaželel mirno in varno vožnjo.

Številni motoristi in motoristke so se v želji po varni vožnji udeležili blagoslova.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, kjer lahko prisluhnete celotni pridigi, katere rdeča nit je bila posvečena motoristom. Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli pred, med in po blagoslovu motoristov in motorjev.

[simpleviewer width=100% height=700 id=173]

v/t/f: eH