Bo Celje dobilo pokrito ulico?


pokrita-ulica-celje-roman-fonda
Fotomontaža pokrite Stanetove ulice v Celju (avtor: Roman Fonda)

Celjski kulturniki si že dolgo časa želijo primernega pokritega prizorišča. Če bodo njihovi ideji naklonjeni tudi na Mestni občini Celje, bo Celje dobilo pokrito ulico.

Pokrite ulice sicer niso nič nenavadnega v mestih po svetu.

Kulturniki v Celju so predstavili idejo, ki bi ob deževnih dnevih rešila marsikateri dogodek na prostem. Po zgledu nekaterih evropskih mest so Mestni občini Celje predlagali, da bi tudi Celje dobilo pokrito ulico oz. ulico s premično streho. Da bi bila takšna rešitev še kako dobrodošla, se je kar nekajkrat pokazalo letos poleti, ko je bilo zaradi neurij odpovedanih veliko dogodkov, ki jih je zadnja leta v poletnem času v Celju kar veliko.

Temu vsled je, po pisanju Večera, celjski glasbenik Roman Fonda, vodja ene najstarejših glasbenih skupin v Celju, big banda Žabe, lansiral idejo o pokriti ulici. Celjski kulturniki, ki si pokritega prizorišča želijo že dolgo časa, verjamejo, da je v Celju veliko kotičkov, kjer bi se takšno idejo dalo realizirati (Muzejski trg, Stanetova ulica, Krekov trg, Vodni stolp, lapidarij,…). Se pa tudi zavedajo, da bo pred udejanjenjem njihove ideje treba preskočiti še marsikatero prepreko, od soglasja stanovalcev, občine, pa do odobritve s strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

foto: Roman Fonda