Bojan Šrot izstopil iz SLS, a ne zaradi spora z Zidanškom

17. 02. 2016 06:32
Župan Bojan Šrot: "Za nami je zahtevno, dinamično in uspešno leto."
Župan Bojan Šrot: “Za nami je zahtevno, dinamično in uspešno leto.”

Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje, je s 1. februarjem uradno izstopil iz stranke SLS, ki ji sicer predseduje Celjan Marko Zidanšek, pooblaščenec župana za področje financ ter okolja in prostora.

Celjski mestni svetniki so na včerajšnji seji v prvi obravnavi sprejeli odlok o letošnjem proračunu, kjer je Bojan Šrot podal tudi prvo uradno izjavo glede svojega odstopa iz stranke SLS.

»Gre za čisto osebno odločitev. Ne gre za nikakršen spor mene s predsednikom ali pa celo s stranko. Tudi političnega prepričanja nisem spremenil. Mi je pa tudi včasih presedlo – pa ne samo meni, ampak verjetno tudi Marku – da kar naprej poslušamo, kako je Marko podaljšana roka mene in še kaj drugega. Mislim, da je to nekorektno,« je za RTV SLO komentiral Bojan Šrot, sicer tudi nekdanji predsednik stranke SLS. Sicer uživa že peti mandar kot celjski župan, do sedaj pa je bil vedno izvoljen na listi SLS.

Z njim se strinja tudi Marko Zidanšek, ki dodaja: »Slovenska ljudska stranka tudi v mestnem svetu ostaja povezana. Med nama tudi ni nobenih zamer, tako da program, ki smo ga tudi skupaj zastavili, v mestu Celje uresničujemo še naprej.«

Bojan Šrot je ob tem še napovedal da sprememb v občinski politiki ne bo. Ne bo niti kadrovskih sprememb, razen ene. Občina bo dobila novega direktorja, saj se dosedanja direktorica Tina Kramer seli na Simbio.

Izstop župana iz stranke SLS po zagotovilih Zidanška tako ne bo vplival na njihovo nadaljnje delo. Tudi svetniki naj bi po njegovih besedah še naprej podpirali Šrotove projekte in delovali za dobro vseh Celjank in Celjanov.

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
185 queries in 0,493 seconds.