Božičkova tovarna daril bo letos obdarila tako otroke, kot tudi starostnike


bozickova-tovarna-daril

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je že peto leto zapored odprlo Božičkovo tovarno daril, v kateri s pomočjo obiskovalcev poskrbijo za obdaritev otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije ter jim tako pričarajo božično veselje.

Letos prvič pa bodo v društvu Enostavno pomagam v decembru izvajali tudi projekt za starejše »Enostavno solidaren« in tako poskrbeli za obdarovanje starostnikov.

bozickova-tovarna-daril-4Prišel je čas veselega pričakovanja in obdarovanj, ko začnejo otroci z iskricami v očeh in nasmehom odštevati dneve do božiča. Medtem ko nekateri nestrpno pričakujejo božični večer, pa mnogi starši s strahom odštevajo čas do božiča, saj svojemu otroku ne bodo mogli postaviti darila pod božično smrečico. In takih je v širši celjski regiji vsako leto več, zato škrati prostovoljci humanitarnega društva Enostavno pomagam tudi letos nadaljujejo z uresničevanjem božičnega poslanstva in so tako, kot edini v državi, že peto leto zapored odprli vrata Božičkove tovarne daril.

V vseh preteklih letih so zaradi izjemnega odziva šol in vrtcev, ki so se priključili akciji, uspeli obdariti že več kot 2600 otrok. Na poziv za sodelovanje se je tudi letos odzvalo več kot 40 šol in vrtcev iz širše celjske regije.  Vse do božičnega večera bodo prostovoljci društva v Božičkovi tovarni daril, ki se nahaja v avli nakupovalnega centra Planet Tuš Celje, zbirali darila za otroke iz osnovnih šol in vrtcev.

Božičkov pomočnik lahko postanete tudi vi

bozickova-tovarna-daril-6Božičkov pomočnik lahko postane prav vsak. Obiskati mora Božičkovo tovarno daril, si na smrečici izbrati ime in starost otroka ter kupiti 5 stvari, ki jih mora vsebovati darilo, in sicer igračo, kos oblačila, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje ter nekaj po lastni izbiri obdarovalca. Škrati prostovoljci bodo nato darila vsakemu otroku dostavili do božičnega večera na dom, da jih bodo lahko pričakala pod praznično okrašeno smrečico. Obdarovalci morajo dostaviti darilo v tovarno v roku treh dni od izbire imena otroka in najkasneje do 19. decembra. Prostovoljci namreč potrebujejo določen čas, da darila med drugim sortirajo in preverijo, ali ima vsak otrok svojega, da ne bi kakšen otrok ostal brez darila.

Enostavno pomagam letos pomaga tudi starostnikom

V društvu so se letos odločili obdariti tudi starostnike, zato bodo v decembru izvajali projekt »Enostavno solidaren«. Zbirali bodo sredstva za simbolično obdarovanje v znak pozornosti in hvaležnosti. Želijo, da se starostniki ne bi počutili odrinjene na rob družbe, saj prav tako bogatijo našo družbo. Pri zbiranju sredstev se lahko pridružijo vsi uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T-2, in sicer s poslanim sporočilom SMS s ključno besedo ENOSTAVNO1 ali ENOSTAVNO5 na številko 1919* in tako bodo prispevali 1 ali 5 EUR  za solidarnostno obdarovanje starostnikov.

bozickova-tovarna-daril-2Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam, je ob odprtju Božičkove tovarne daril povedal: »Bliža se december, čas, ki ga zaznamujejo veselo božično vzdušje in okraski po trgovinah, kuhano vino, okrašena smrečica, božične pesmi, obdarovanje, novoletne počitnice in na koncu še zaključek leta. Ob vsem tem se mnogokrat ne zavedamo privilegija, da lahko občutimo to vzdušje, se veselimo z družino in prijatelji ter se med seboj obdarujemo. Privilegija, ki ni prav vsakomur dan. Verjetno nas večina ob besedi božič najprej pomisli na darila. Nekaj tako samoumevnega lahko nekomu pomeni nezmožnost, da bi svojemu otroku dal tisto, kar bi naj bilo bistvo božiča. Zato že peto leto zapored prostovoljci našega društva vztrajamo in s pomočjo partnerjev ter podpornikov izvajamo čudovit dobrodelni projekt Božičkova tovarna daril. Ob tej priložnosti pozivam vse dobre ljudi, da se nam pridružijo in skupaj z nami uresničijo božično poslanstvo ter nam pomagajo ohranjati vero v čudeže ter dobrega moža.«

*Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo ENOSTAVNO1 ali ENOSTAVNO5 na številko 1919 in prispevali boste (1 ali 5 EUR) za solidarnostno obdarovanje starostnikov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.enostavnopomagam.eu. Solidarnosti projekt traja od 1.12. do 31.12.2019!

Enostavno Pomagam