Božičkova tovarna daril bo ponovno osrečevala otroke širše celjske regije

21. 11. 2017 10:49

Humanitarno društvo Enostavno pomagam v Planetu Tuš Celje že tretje leto zapored pripravlja Božičkovo tovarna daril, v kateri s pomočjo obiskovalcev, ki postanejo božičkovi pomočniki, poskrbi, da tudi otroci iz socialno šibkih družin širše celjske regije doživijo božično veselje.

Vsakoletni izjemen odziv, v preteklih dveh letih delovanja je namreč darilo pod božično jelko pričakalo že skoraj 950 otrok, je letos spodbudil kar 30 šol in vrtcev, ki so se priključili akciji. Božičkova tovarna daril bo letos obratovala od 25. novembra do božičnega večera v prvem nadstropju prenovljenega nakupovalnega centra Planet Tuš Celje.

Prihaja čas veselega pričakovanja in obdarovanj, zato se otroci vsako decembrsko jutro zbudijo z iskrico v očeh in nasmehom, ker je en dan manj do božiča. Medtem, ko nekateri nestrpno pričakujejo božični večer, pa mnogi starši s strahom odštevajo čas do božiča, saj svojemu otroku ne bodo mogli postaviti darila pod božično smrečico. In takih je v širši celjski regiji vsako leto več, zato bodo škrati prostovoljci humanitarnega društva Enostavno pomagam tudi letos nadaljevali z uresničevanjem božičnega poslanstva in že tretje leto zapored odprli vrata Božičkove tovarne daril.

Vse od 25. novembra pa do božičnega večera bodo v prvem nadstropju prenovljenega nakupovalnega središča Planet Tuš Celje zbirali darila za otroke iz 30 osnovnih šol in vrtcev. Vsako darilo, ki ga podarijo dobrodelni obiskovalci centra, bo tudi letos vsebovalo najmanj 5 stvari, in sicer igračo, kos oblačila, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje ter nekaj po lastni izbiri obdarovalca. Darila bodo prilagojena starosti otrok, saj si bo vsak obdarovalec izbral otroka, ki mu bo namenil svoje presenečenje. Škrati prostovoljci bodo darila lično zavili in jih vsakemu otroku tudi dostavili do božičnega večera, ko jih bodo pričakala pred praznično okrašeno smrečico.

Skupno skoraj 950 otrok iz izobraževalnih zavodov širše celjske regije si je v preteklih dveh letih božične praznike zapomnilo tudi zaradi darila, ki ga v preteklih letih kljub pismom Božičku pogosto ni bilo. Letos organizatorji upajo, da bodo omenjeno število še povečali, zato pozivajo vse dobrodelne obiskovalce, da se pridružijo akciji, prinesejo darilo in s tem pripomorejo, da bodo otroci še vedno verjeli v magični božični čas.

Milan Ninič, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam, je ob skorajšnjem odprtju Božičkove tovarne povedal: »pretekli meseci so bili za naše prostovoljce zelo naporni, z odprtjem tovarne pa se bo to le še stopnjevalo. Navadno zelo utrujeni, a vsako leto srečni, škrati prostovoljci verjamemo, da je december čas za razdajanje sreče, do katere imajo pravico vsi otroci, ne glede na socialni položaj. Zato se trudimo, da Božičkova tovarna daril poskrbi, da najmlajši še vedno lahko verjamejo v lepši svet, v dobrega moža. Božiček je namreč veliko več kot le preobleka, so velike otroške oči, hiter utrip malih src in misli polne pričakovanj.«

foto: Tuš

celjanka-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,784 seconds.