Božične maše 2020 v Celju: Kje in kdaj jih boste lahko spremljali. Ter tudi TV prenosi

23. 12. 2020 18:40

Letošnja koronakriza povzroča mnogo preglavic. Te so vidne tudi pri verskih obredih, saj se verniki ne morejo udeležiti le-teh. Duhovniki jih lahko še vedno izvajajo ter prenašajo po različnih medijih kot so Facebook in TV.

Vlada Republike Slovenije je 16. decembra sicer omilila nekatere ukrepe glede verskih obredov. To pomeni, da bi se verniki pod strogimi pogoji spet lahko vrnili v cerkve. Ker pa je na našem območju epidemiološka slika še dokaj slaba, so se na škofiji Celje odločili, da verniki še ne bodo smeli obiskovati cerkva.

Sestavili smo vam pregled, kje bodo za božični večer ter božič potekale maše:

župniji sv. Danijela bodo praznične svete maše potekale po naslednjem razporedu:

  • Na sveti večer (24.12) ob 20.00h bo prenos svete maše božične noči na njihovi Facebook strani, ta sveta maša je še posebej namenjena otrokom in družinam.
  • Na božič (25.12) bo ob 8.00h g. škof imel mašo v stolnici, posnela jo bo TV Celje. Ob 10.00 uri pa bo g. opat imel slovesno mašo, ki se bo prenašala na njihovi spletni strani ter na omrežju Facebook.

V stolnici je vsak dan do božičnega praznika od 8. do 10. ure in od 16. do 18. ure možno opravljanje božične svete spovedi.

V župniji Teharje bodo tudi še za božič in do  nadaljnjega duhovniki sv. maše darovali brez udeležbe ljudstva. Prosijo, da jih po možnosti v času maše v duhu spremljate doma z molitvijo. Sv. maše bodo darovali po vaših namenih: on ob 7.00 v Kostrivnici in na Teharjah.

Večerne maše prenašjo po FB, v skupini Molivci, tudi na sveti večer ob 18.00. Vabljeni k spremljanju na tej povezavi.

V župniji Sv. Duh bodo na božični večer, 24. 12. ob 21h na Facebook strani Oratorij Celje Sv. Duh prenašali polnočnico

ter Sv. Cecilija in domu Sv. Jožef prenosa božičnih maš ne bo. Še vedno pa lahko po predhodnem dogovoru prejmete sveto obhajilo ter si ogledate jaslice.

Na božični dan boste ob 10h video prenos maše iz celjske stolnice lahko spremljali tudi na Celje.info

Maše v TV prenosih: Prenos polnočnice iz ljubljanske stolnice na TV Slovenija 1 in Radiu Ognjišče. Bogoslužje bo vodil nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore. Na božični dan ob 8:00 prenos božične maše iz ljubljanske stolnice na TV SLO 2

Na božični dan ob 11h sv. maša iz murskosoboške stolnice na Exodus TV. Mašuje škof Peter Štumpf. Ob 14:30 ponovitev polnočnice iz Vatikana

Na božični dan ob 12h TV SLO1 papežev nagovor Urbi et orbi z blagoslovom mestu in svetu

D.K.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 1,167 seconds.