Brezplačne letne vozovnice za Celebus upokojenci dobro sprejeli

09. 02. 2022 18:00

Do minulega ponedeljka, potem ko so od 1. februarja upokojencem v Mestni občini Celje na voljo brezplačne letne vozovnice za Celebus, je bilo izdanih 497 vozovnic.

Večina brezplačnih letnih vozovnic za upokojence je bila izdanih na prodajnem mestu Mestne občine Celje.

Januarja je bilo sicer s Celebusom aprepeljanih 17.012 potnikov. V primerjavi s prvim mesecem preteklega leta, ko so veljali strogi ukrepi za omejevanje širjenja novega koronavirusa, je bilo v letošnjem januarju prepeljanih trikrat več potnikov (januarja 2021 – 5544 potnikov). Večina se jih je peljala z enkratno vozovnico, kupljeno na Celebusu, kar je še vedno najbolj uporabljen način plačila za prevoz, temu po številu prodanih vozovnic sledi dnevna vozovnica.

Brezplačen medkrajevni javni prevoz za upokojence je novembra 2019, preko novele zakona, sprejelo že Ministrstvo za infrastrukturo v prejšnji vladi, upokojenci pa so lahko brezplačne medkrajevne prevoze začeli koristiti v juliju 2020. Takratna novela zakona pa ni vključevala brezplačnega mestnega javnega prevoza, zato je bil tudi Celebus izvzet iz te upokojenske ugodnosti. Ministrstvo za infrastrukturo v tej vladi je zato začelo z aktivnostmi tudi v tej smeri. Brezplačni mestni javni prevoz za upokojence so tako pred časom že dobili v Ljubljani in Mariboru, sedaj pa se temu priključujejo še druga mesta.
Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,959 seconds.