Brkati som ob Šmartinskem jezeru vabi h kulinarično-kulturnim in športnim dogodkom (foto in video)


brkati_som_smartinsko_1Včeraj so ob Šmartinskem jezeru v svoj namen predali nov kotiček za druženje, poimenovan Brkati som, ki bo dodatno popestril Turistično ponudbo Šmartinskega jezera. S kavarno bo upravljal Celjski mladinski center, ponujala bo različne kulturne in športne dogodke obiskovalci pa bodo deležni tudi kulinaričnih doživetij. 

Ideja in denar za novi družabni kotiček ob Šmartinskem jezeru sta prišli s celjske občine, ki je tudi zagotovila denar za delovanje. Želeli so, da ime povezuje jezero in njegovo zgodovino, ob čemer niso pozabili na kulturno izročilo in vsebinsko sporočilo. Po besedah direktorice MCC Glorjane Veber so se pri izbiri naziva želeli navezati na legendo o pesojedem somu. Z brkatim somom so namreč povezani številni miti in verovanja, nastopa pa tudi kot ključna literarna oseba v Jalnovih Bobrih.

Igrala, "supanje" in kulinarična doživetja so dodatno popestrila ponudbo ob Šmartinskem jezeru.
Igrala, “supanje” in kulinarična doživetja so dodatno popestrila ponudbo ob Šmartinskem jezeru.

S pridobitvijo pa želijo oživiti dogajanje ob jezeru in obiskovalcem, ki morda mesta ne obiščejo prav pogosto, približati tamkajšnje dogajanje. Pri Brkatem somu se obetajo številni zanimivi dogodki, vse od gledaliških predstav, literarnih in glasbenih nastopov in otroških eko delavnic. Mladim družinam bodo pripravljali praznovanja ob posebnih priložnostih.

Že včeraj so obiskovalci lahko preizkusili SUP, stoječe veslanje na deski, ki bo dodana vrednost in ponudba na Šmartinskem jezeru, v bližnji okolici Brkatega soma. Poleg tega bodo obiskovalcem na voljo tudi kulinarične dobrote in ekološko pridelana hrana, s čimer se bodo predstavljala različna lokalna društva in posamezniki.

brkati_som_smartinsko_3

Brkati som bo v poletnih mesecih obratoval od ponedeljka do četrtka od 12. do 21. ure ter od petka do nedelje med 10. in 22. uro.

Ob sinočnji otvoritvi so med drugim razglasili tudi zmagovalce natečaja, ki so ga v Celjskem mladinskem centru razpisali v okviru festivala Naredimo Celje zeleno. Sinočnje odprtje je popestril koncert skupine Jam Fuzz.

Vabljeni, da v spodnjih video posnetkih prisluhnete izjavi direktorice MCC Glorjane Veber, pred kamero smo povabili obiskovalca, ki je preizkusil “supanje” ter organizatorja slednjega. V galeriji fotografij si lahko ogledate utrinke z odprtja.

[simpleviewer width=100% height=700 id=828]

eH

dzjezz2015-polsi-klik