Čas koronavirusa tudi čas za pozitivna dejanja. Celjski rotarijanci pomagali družinam

30. 03. 2020 07:20

rotary-klub-celje-koronavirus

Smo odgovorni, a nismo prestrašeni! Smo doma, a dobrodelno aktivni! Spoštujemo vladne ukrepe, a pomagamo starejšim, ki so v tem trenutku najbolj ranljiva skupina ljudi.

Rotary klub Celje v pomoč družinam v času epidemije novega koronavirusa.

“Novi koronavirus je ohromil življenje v svetu in v Sloveniji. »Ostanimo doma« je slogan, ki ga je vredno spoštovati zaradi odgovornosti do sebe ter do ljudi ob sebi. Tudi člani Rotary kluba Celje ga spoštujemo, kar pa ne pomeni, da samo ždimo in čakamo, da bo stanje v državi normalno,” pravi Marijana Kolenko iz Rotary kluba Celje.

Konec tega tedna so tako kljub vsem omejitvam uspešno zaključili akcijo »pomagajmo starejšim ljudem«

Karitas Celje jim je pripravil seznam 16 družin – predvsem starejših ljudi, ki so jim v teh dneh pripravili zelo pestro sestavljene in uporabne pakete za lažje preživetje, še posebej zdaj, ko starejši ne smejo iz svojih domov.

Družinam pomagali s higienskimi pripomočki in hrano

V petek so na domove izbranih družin s pomočjo Karitasa dostavili še zadnje pakete, seveda v skladu s  pravilibrez stikov. Do zdaj so člani Rotary kluba Celje zbrali preko 600 evrov in za ves denar nakupili higienske pripomočke ter raznovrstne prehranske izdelke.

“Izjemno pomembno nam je, da je naša akcija članov kluba tako dobro uspela in da smo vsaj malce doprinesli k boljšemu razpoloženju starejših ljudi, za katere vemo, da so v tej zahtevni situaciji resnično najbolj izpostavljeni. Žal se z njimi ne moremo družiti in pogovarjati, vedeli pa bodo, da niso popolnoma sami in zapuščeni,” pove Marijana Kolenko

Ker se bližajo velikonočni prazniki, ki ne bodo takšni kot običajno, bodo celjski rotarijanci nadaljevali z zbiranjem sredstev, saj bi želeli tudi za veliko noč obdariti naslednjo skupino starejših občanov… Skupaj zmoremo lajšati tegobe tega časa.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,870 seconds.